een leuk gesprek tijdens het coachen van een qredits ondernemer Arrow

Ondernemersschool voor statushouders – voor gemeenten

Maak statushouders wegwijs in het Nederlandse Ondernemersklimaat

Ondernemersschool voor statushouders

In Nederland woont een grote groep statushouders met ondernemersskills die staan te popelen om hun bedrijf in Nederland te starten. Maar in Nederland gaat dat anders dan in het land van herkomst. Denk alleen al aan andere wet- en regelgeving. Met de Ondernemersschool voor statushouders bied jij, als gemeente of instantie, de helpende hand om statushouders wegwijs te maken in het Nederlandse ondernemersklimaat. Zo maak je écht het verschil. 

  

 

Na het programma heeft de deelnemer: 

 • Alle kennis in huis om een bedrijf te starten in Nederland. 
 • Vertrouwen in het ondernemersklimaat. 
 • De eerste stap gezet om financieel onafhankelijk te worden. 
 • Een netwerk opgebouwd en de skills om deze verder uit te bouwen. 
 • Een eigen ondernemingsplan gemaakt. 
 • Zijn/ haar eigen ondernemingsplan gepresenteerd. 

Over de Ondernemersschool voor statushouders

De ondernemersschool voor statushouders duurt 3 maanden. En bestaat uit 14 bijeenkomsten, waarvan 12 lessen van 3 uur. Elke deelnemer krijgt een individuele coach waarmee zij het hele programma samenwerken. De school wordt gegeven door een vaste hoofdtrainer. Maar er zijn ook gasttrainers voor specifieke onderwerpen, zoals marketing of financiën.  

Bekijk de informatievideo

Onderdelen van het lesprogramma:  

 1. Ondernemerseigenschappen en -kwaliteiten  
 2. Ondernemer zijn in Nederland  
 3. Financieel plan 
 4. Marketing 
 5. Wet- en regelgeving 
 6. Presenteren en pitchen  

Zo werkt het 

De gemeente werft zelf de deelnemers en de locatie. Qredits levert trainers, gastsprekers en doet de communicatie met de deelnemers.  

Investering 

De Ondernemersschool voor statushouders is een kosteloos programma. Het project wordt gefinancierd vanuit een bredere overeenkomst tussen de Council of Europe Development Bank (CEB) en de Europe Commissie (directeur-generaal Binnenlandse Zaken). Met als doel de integratie van migranten in de EU-lidstaten te verbeteren door de ontwikkeling van nieuwe partnerschappen en nieuwe vormen van financiering.  

Een initiatief van Qredits, KVK en Vluchtelingenwerk Nederland

*De Ondernemersschool voor statushouders is mogelijk gemaakt door Qredits in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en de Kamer van Koophandel.

*Dit project wordt gefinancierd in het kader van een bredere overeenkomst tussen de Council of Europe Development Bank (CEB) en de Europese Commissie (directoraat-generaal Binnenlandse Zaken), die tot doel heeft de integratie van migranten in de EU-lidstaten te verbeteren door de ontwikkeling van nieuwe partnerschappen en nieuwe vormen van financiering.

Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen