door een sociaal krediet kan iemand een droom beginnen. Arrow

Sociaal krediet voor jouw bedrijf

Voordelig lenen voor ondernemers met een sociale missie

Wat is sociaal krediet

Bedrijven met een sociale missie, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of inclusiviteit, kunnen sociaal krediet krijgen. Dat is lenen tegen een aantrekkelijke rente. Zo stimuleert Qredits sociaal ondernemerschap. Start je bedrijf of zet de volgende stap met sociaal krediet. 

Sociaal ondernemen begint bij Qredits!

 • Bedrag: maximaal € 250.000 
 • Looptijd: gemiddeld 5 jaar 
 • Rentepercentage: 7,95%
 • Eenmalige behandelkosten: € 375 tot € 850 afhankelijk van hoogte krediet 
 • Betaling: vast maandbedrag voor rente en aflossing 

Sociaal krediet

Sociaal krediet is een lening tot maximaal € 250.000 tegen een aantrekkelijke rente. De lening is er speciaal voor ondernemers die sociale impact maken met hun bedrijf. Hun doel is het oplossen van een sociaalmaatschappelijk- of milieuprobleem.  

Je kunt de lening gebruiken voor de opstart van je sociale bedrijf. Of voor investeringen en/of werkkapitaal voor je bestaande sociale onderneming. Je betaalt een vast bedrag per maand voor rente en aflossing. De looptijd van de lening is gemiddeld 5 jaar en maximaal 10 jaar. Met sociaal krediet maak je (nog) meer impact! 

Arrow

Jij bent een sociale ondernemer als...

Jouw sociale missie op 1 staat. Bijvoorbeeld op het gebied van inclusiviteit, door mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt. Of duurzaamheid, door bij te dragen aan circulariteit.  Maar ook gezondheidsonderwijs of ziektepreventie zien we als sociaal. Alles wat in de toekomst een positief effect heeft op de wereld, de samenleving of een bepaalde groep. 

 Dit zijn de criteria voor sociaal ondernemerschap: 

 • Je creëert een sociaal effect waarmee je een sociaal-, maatschappelijk- of milieuprobleem oplost. 
 • Het is je missie en een vast onderdeel van jouw bedrijf. Geen eenmalig event. 
 • Je hebt concrete en meetbare sociale doelen. 
 • De winst wordt voornamelijk opnieuw geïnvesteerd om de sociale doelen te halen. 
 • Jaarlijks deel je jouw sociale resultaten met Qredits. 
Arrow

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Vul het krediet en de looptijd in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

Voordelen van Qredits

Een fijn begin voor starters

We geven je de ruimte om je bedrijf te starten. De eerste maanden betaal je alleen rente over het krediet en geen aflossing. Wel zo prettig! Zo heb je de ruimte om op te starten en kun je investeren in je nieuwe bedrijf.

Snel duidelijkheid

Bij Qredits helpen we je snel verder! Na een één-op-één gesprek met een bedrijfsadviseur weet je binnen twee weken of je een krediet kunt krijgen. Daarvoor moeten wel alle benodigde documenten compleet zijn aangeleverd.

Gratis coaching en training

Naast het lenen van geld staat Qredits voor je klaar. Iedereen die bij ons een zakelijke lening afsluit, kan een coach krijgen en gratis deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen als ondernemer.

Zo werkt een aanvraag voor sociaal krediet:

Om je aanvraag goed en snel te beoordelen, hebben we een aantal documenten nodig. Zorg dat je deze bij de hand hebt en mee kunt sturen.

Voor starters:

 • Je ondernemingsplan. Hier vind je een voorbeeld van een ondernemingsplan.
 • Jouw financiële plan met een opzet voor je investering. Hier vind je een voorbeeld van een financieel plan. 

 Voor bestaande ondernemers:

 • Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren
 • Eventueel tussentijdse cijfers
 • Beschrijving van waar je het geld voor nodig hebt
 • Beschrijving van je ondernemingsactiviteiten

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Een stichting en sociaal krediet, hoe zit dat?

 • Qredits is een stichting en heeft dus een sociaal karakter. Daar past sociaal krediet dus perfect bij. Qredits wil een positief effect hebben op het ondernemersklimaat in Nederland en een sociale ondernemer wil een positief effect hebben op de wereld, de samenleving of een bepaalde groep. Daarom heeft Qredits voor sociale ondernemers een sociaal krediet. Met deze kredietvorm kun je lenen tegen een aantrekkelijke rente.
 • De rente zetten we ook weer sociaal in. Deze gebruiken we om ondernemers te helpen in hun ontwikkeling als ondernemer. Dat doen we door het aanbieden van de opleiding Ondernemersschool of trainingen zoals Boekhouden, Social Media en Presenteren & Pitchen. Ook kunnen klanten persoonlijk begeleiding krijgen van een coach. Beginnende ondernemers worden door een coach geholpen met het ontwikkelen van een ondernemingsplan. Ook begeleiden coaches de klanten bij specifieke onderwerpen en uitdagingen. Zo stimuleert Qredits sociaal ondernemerschap.
Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen