Man en vrouw leggen zonnepanelen gefinancierd door Qredits Arrow

MKB Duurzaamheidslening

Een krediet om je onderneming te verduurzamen

Wat is een MKB Duurzaamheidslening

Je wilt investeren om duurzame oplossingen aan je bedrijf te doen en je energiekosten te verlagen. Dat is mogelijk met de MKB Duurzaamheidslening! Deze financiering maakt het mogelijk om tot €50.000 te investeren in energie-efficiënte oplossingen voor jouw bedrijf.

Let op: de pilot van de MKB Duurzaamheidslening in de provincie Overijssel, waarin we de Duurzaamheidslening tegen een verlaagd rentepercentage konden aanbieden, is zeer succesvol geweest en het budget is volledig benut. Momenteel is Qredits in gesprek met de overheid over het beschikbaar stellen van budget voor de landelijke uitrol van de voordelige lening. Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer er nieuw budget beschikbaar is? Vul je contactgegevens in via onderstaande knop.

  • Bedrag: maximaal € 50.000 
  • Looptijd: gemiddeld 5 jaar 
  • Rentepercentage: 2,5%
  • Eenmalige behandelkosten € 450
  • Betaling: vast maandbedrag voor rente en aflossing 

Meer dan € 50.000 nodig? Kijk eens naar MKB-krediet. 

MKB Duurzaamheidslening

De MKB Duurzaamheidslening biedt een lening tot maximaal € 50.000 voor ondernemers die willen verduurzamen. De lening is in het leven geroepen voor het verlagen van het energiegebruik. Je kunt hiermee investeren in energie-opwekkende systemen, energiebesparende maatregelen of het reduceren van het gebruik van fossiele energiebronnen. Je hebt een vast maandelijks bedrag voor rente en aflossing. 

De looptijd van de lening stemmen we samen af. We zorgen dat het betaalbaar voor je is. Gemiddeld is de looptijd 5 jaar. 

Verduurzamen van je bedrijf begint bij Qredits. 

Waar je de lening voor kunt gebruiken:

Energiebesparing voor je bedrijfspand.

Maatregelen zoals isolatie, warmteterugwinning of ledverlichting. Dit geldt voor een eigen pand of een huurpand. 

Energiebesparende apparatuur.

Zoals een energiezuinige koeling, keukenapparatuur, installaties en machines. Maar ook aanpassingen in je productlijn of het terugbrengen van het gebruik van fossiele brandstoffen. 

Energiebesparende ruimteverwarming.

Denk aan een warmtepomp, infraroodpanelen of verwarming met airco voor het terugbrengen van gasverbruik.

Energieopslag.

Zoals batterijopslag om het elektrische net minder te belasten. 

Arrow

Elektrische bedrijfsauto.

Hieronder valt ook het gebruik van biobrandstoffen en/of waterstof voor andere doeleinden. Het doel is om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Opwekking duurzame energie.

Denk aan de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen of zon-thermische panelen. Ook aanpassingen aan het dak, zodat er zonnepanelen op kunnen, vallen hieronder. 

Overige verduurzaming.

Heb je een ander duurzaam doel of plan? Ga met ons in gesprek! Dan kijken we of deze passend is binnen de doelstelling van de MKB Duurzaamheidslening. 

Arrow

Samenwerking Qredits, EFO en Provincie Overijssel

De MKB Duurzaamheidslening is ontstaan als gezamenlijk initiatief van Qredits, de Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel (EFO). Ondernemers in Overijssel konden lenen voor verduurzaming van hun bedrijf tegen een voordelige rente. Hoe dit werkt: het EFO verstrekte een lening aan Qredits. De Provincie subsidieerde een deel van de rentelasten die wij normaal in rekening moeten brengen. Zo konden we ondernemers in Overijssel een lage rente bieden.  

De pilot in Overijssel bleek een groot succes: het budget is volledig benut. Momenteel zijn we in gesprek met de overheid over het beschikbaar maken van budget voor de landelijke uitrol van de voordelige MKB Duurzaamheidslening.

 

Doe de duurzaamheidsscan 

Voor deze lening moet je laten zien wat het effect is van jouw duurzaamheidsinvestering. Dit doe je door de Duurzaamheidsscan in te vullen. De uitkomsten van deze scan ontvang je via de mail.   

Arrow

Houd mij op de hoogte over de MKB Duurzaamheidslening

Heb je interesse in de MKB Duurzaamheidslening en kun je nog even wachten? 

Vul je gegevens in en zet in de omschrijving dat je op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen rondom de MKB Duurzaamheidslening. 

Dan geven wij je een seintje als de landelijke uitrol van de MKB Duurzaamheidslening een feit is!

Geslacht
Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

De voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Naast het lenen van geld staat Qredits voor je klaar. Iedereen die bij ons een zakelijke lening afsluit, kan een coach krijgen en gratis deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen als ondernemer.

Snel duidelijkheid

Bij Qredits helpen we je snel verder! Na een één-op-één gesprek met een bedrijfsadviseur weet je binnen twee weken of je een krediet kunt krijgen. Daarvoor moeten wel alle benodigde documenten compleet zijn aangeleverd.
Arrow

Hoeveel krediet wil je lenen?

Vul het krediet en de looptijd in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen