Een man werkt aan een auto en wil graag informatie over kreidet Arrow

Een Financieel plan voorbeeld

Inzicht in je financiële situatie door het voorbeeld financieringsplan

Zicht op je financiële situatie

Als ondernemer is inzicht in je financiële situatie belangrijk. Een financieel plan helpt hierbij. Ook als je wil weten of de start van je bedrijf haalbaar is. Van vragen over je verwachte omzet tot hoeveel eigen vermogen je moet investeren. Je financieel plan brengt het in kaart. Handig voor jezelf, voor zakenpartners of een investeerder. 

Met ons gratis financieel plan template zit jouw financiële plan zo in elkaar! 

  • Het brengt de financiële situatie van jouw onderneming in kaart. 
  • Handig Financieel plan voorbeeld in excel.
  • Je weet wat je nodig hebt voor een goede start van jouw bedrijf. 
  • Je kunt het gebruiken voor je potentiële zakenpartners en voor een eventuele kredietaanvraag
  • Gratis voor iedereen.

Wat moet er in een financieel plan?

Een financieel plan opstellen, dit moet je weten:

Als ondernemer heb je een financieel plan nodig. Je denkt na over hoe jouw bedrijf gefinancierd wordt, hoeveel winst je verwacht en welke investeringen je gaat doen. Ook ga je na of je genoeg eigen vermogen hebt. Het is dus een belangrijk onderdeel van jouw ondernemingsplan. Met het gratis template van Qredits is het gelukkig geen hogere wiskunde. Een compleet financieel plan bestaat uit: 

  • Het bepalen van een investeringsdoel 
  • Het maken van een financieringsbegroting 
  • Het maken van een exploitatiebegroting 
  • Het maken een liquiditeitsbegroting

Belangrijke aspecten van een financieel plan op een rijtje

Een financieel plan helpt je om te bepalen hoe je je bedrijf winstgevend kunt maken. Door je omzet te voorspellen en je kosten te beheersen, kun je de winst maximaliseren en groei van je bedrijf stimuleren. 

Het financiële plan geeft inzicht in je financieringsbehoeften. Het laat zien hoeveel kapitaal je nodig hebt om je bedrijf op te starten of te laten groeien. Ook zie je welke financieringsbronnen je kunt inzetten, zoals eigen vermogen, leningen of investeerders. Het helpt je om de juiste financiële strategieën te bepalen en om je bedrijfsdoelen te realiseren. 

Een financieel plan is een leidraad die je steeds moet bijhouden en bijsturen. Het is belangrijk om regelmatig je financiële prestaties te evalueren en je plan als dat nodig is, aan te passen. Zo blijf je op koers en kun je op tijd inspelen op veranderende omstandigheden. 

Je evalueert ook potentiële financiële risico's, zoals concurrentie of veranderende regelgeving, en het ontwikkelen van strategieën om deze risico's te beperken. Door proactief risico's aan te pakken, kun je de financiële stabiliteit van je bedrijf beschermen. Dat is slim!

Het helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële situatie. Het stelt je in staat om je uitgaven te beheersen en je cashflow effectief te beheren. 

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Chat met ons of neem contact met ons op. 

Wat klanten zeggen