een vrouw werkt aan haar ondernemersplan Arrow

Cursus ondernemen: De Ondernemersschool voor starters

In 10 weken klaar voor de volgende stap als ondernemer met een cursus ondernemen

In 10 weken je ondernemingsplan

Wil je graag ondernemen, maar weet je nog niet hoe? Bij de Ondernemersschool word je in 10 weken klaargestoomd voor het ondernemerschap. De Ondernemersschool is een cursus ondernemen, waar je je ontwikkelt op ondernemersvaardigheden en jouw ondernemingsplan schrijft. Ook neem je jouw plan 1-op-1 door met een ervaren coach. Je hebt het plan nodig om je doelen helder te krijgen én als je een krediet gaat aanvragen. Heb je financiering nodig? Dan hopen we natuurlijk dat je voor Qredits kiest, maar je bent niets verplicht. De Ondernemersschool is online of klassikaal te volgen. 

Na de cursus ondernemen (de Ondernemerschool) online of klassikaal:

 • Heb jij je ondernemingsplan geschreven en kan je deze presenteren. 
 • Ben je klaar om de volgende stap als ondernemer te zetten. 
 • Heb je een netwerk opgebouwd met medecursisten/ondernemers. 
 • Is jouw financieel plan compleet en heb je goed inzicht in de financiële kant van jouw bedrijf.

Over de Ondernemersschool voor starters

Kan je leren ondernemen? Ja, met de Ondernemersschool krijg je een cursus ondernemen in de vorm van 10 online of klassikale trainingssessies van 3 uur. Een compleet lesprogramma met boek en e-learning. Volg tijdens de cursus ondernemen praktische lessen. Deze worden gegeven door vakkundige en ervaren trainers, maar ook door professionals uit het werkveld. Verder krijg je twee privé online coachsessies over jouw ondernemingsplan.  

Je volgt de cursus ondernemen met maximaal 15 andere ondernemers. Je wisselt zo kennis uit met elkaar en bouwt een netwerk op. Je krijgt toegang tot de e-learning ‘Jouw bedrijf starten’. Ook krijg je een exemplaar van het Qredits Ondernemersschool naslagboek. Een complete cursus ‘eigen bedrijf starten’ waarmee je direct stappen zet! 

Meld je nu aan voor de Ondernemersschool!

Een eigen onderneming starten, waar begin ik?

Wil je meer weten hoe je het beste kan beginnen met ondernemen of dat een cursus ondernemen iets voor jou is? Lees dan hieronder verder.

Als je begint met ondernemen, moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Voordat je je kunt inschrijven, doorloop je eerst deze stappen: 

Maar wat heb je nodig voor ondernemerschap? Naast de inschrijving bij de KvK hoef je verder niks te doen om te beginnen met ondernemen. Wil je voor de start van jouw bedrijf een pand, machine of een auto aanschaffen? In dat geval heb je geld nodig. Vraag bij Qredits nu jouw krediet aan en ga aan de slag! 

Om ondernemer te worden, heb je geen diploma nodig. Wel kan het handig zijn om een cursus ondernemen te volgen als je niet weet waar en hoe je moet beginnen. De Ondernemersschool helpt jou daarbij! 

De Ondernemersschool in het kort 

 • Studiebelasting 
  Ongeveer 4 uur zelfstudie per week 
 • Vooropleiding 
  Je hebt geen vooropleiding nodig om mee te doen 
 • Ondernemingsplan en certificaat 
  Aan het eind heb je je ondernemingsplan af en krijg je een certificaat van deelname 
 • Twee coachsessies 
  Maak gebruik van twee e-coaching sessies met ervaren coaches 

Als je de basisbeginselen van ondernemen wilt leren dan is het volgen van een cursus ondernemen handig. Met de Ondernemersschool van Qredits ben je op de juiste plek! De Ondernemersschool is meer dan een cursus ondernemen. Naast dat je wordt klaargestoomd voor het ondernemerschap, heb je een sterk plan om krediet aan te kunnen vragen voor je bedrijf en kan je ook gebruik maken van onze Qredits-coaches

Doe mee vanuit huis of op locatie

De Ondernemersschool wordt zowel online als klassikaal gegeven. Qredits is een stichting zonder winstoogmerk en wil met deze cursus ondernemen ondernemerschap toegankelijk maken voor iedere startende ondernemer met een goed idee. Je betaalt daarom maar een kleine bijdrage voor jouw deelname aan de online of klassikale Ondernemersschool.

Online

 • Volg de cursus ondernemen gemakkelijk vanuit huis 
 • Ontmoet je medecursisten online 
 • Volg 10 (gast)lessen à 3 uur 
 • Krijg toegang tot de e-learning Jouw bedrijf starten (t.w.v. € 79,95) en digitaal naslagboek 

Klassikaal

 • Fysieke klassen in verschillende gemeentes
 • Beschikbaar in gemeente Tytsjerksteradiel en Den Haag 
 • 10 (gast)lessen á 3 uur
 • Toegang tot de e-learning Jouw bedrijf starten (t.w.v. € 79,95) en naslagboek
   

Inschrijven Ondernemersschool Online

Voor de Online Ondernemersschool betaal je slechts €295,- (exclusief btw). De totale waarde van deze cursus bedraagt €3.750,- (exclusief btw). 

Ben je al kredietklant?

Inschrijven Ondernemersschool Klassikaal

De kosten voor de Ondernemersschool Klassikaal bedragen € 375,-. Vaak hebben gemeentes subsidies beschikbaar om korting te geven voor jouw deelname aan de Klassikale Ondernemersschool. Stuur een mail naar academy@qredits.nl en ontdek of jij gebruik kunt maken van deze korting.

Ben je al kredietklant?

Krediet, coaching en training

Qredits helpt ondernemers met krediet, coaching en training. Alles voor de start van jouw bedrijf! Heb je na afronding van de Ondernemersschool een krediet nodig? Dan hopen we natuurlijk dat je voor Qredits kiest, maar je bent niets verplicht. Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen. 

Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.