een vrouw werkt aan haar ondernemersplan Arrow

In 10 weken klaar voor de volgende stap als ondernemer

Ondernemersschool voor starters

In 10 weken een ondernemingsplan

In de Ondernemersschool word je in 10 weken klaargestoomd voor het ondernemerschap. Je ontwikkelt je ondernemersvaardigheden en schrijft jouw ondernemingsplan. Ook kun je jouw plan 1-op-1 doornemen met een ervaren coach. De Ondernemersschool is digitaal of klassikaal (in bepaalde gemeentes) te volgen.

Je hebt het plan nodig als je een krediet gaat aanvragen. Heb je financiering nodig? Dan hopen we natuurlijk dat je voor Qredits kiest, maar je bent niets verplicht. 

Na de Ondernemersschool:

 • Heb jij je ondernemingsplan geschreven en kun je deze presenteren. 
 • Ben je klaar om de volgende stap als ondernemer te zetten. 
 • Heb je een netwerk opgebouwd met medecursisten. 
 • Is jouw financieel plan compleet. Met dit plan heb je goed inzicht in de financiële kant van jouw bedrijf.

Over de Ondernemersschool voor starters

Deze cursus voor ondernemers bestaat uit 10 online of fysieke trainingssessies van 3 uur. Een compleet lesprogramma met boek en e-learning. Praktische lessen gegeven door vakkundige en ervaren trainers, maar ook gastlessen van professionals. Verder krijg je twee privé online coachsessies over jouw ondernemingsplan.  

Je volgt de cursus ondernemen met maximaal 15 andere ondernemers. Je wisselt zo kennis uit met elkaar en bouwt een netwerk op! Je krijgt toegang tot de e-learning ‘Jouw bedrijf starten’. Ook krijg je een online exemplaar van het Qredits Ondernemersschool naslagboek. Een cursus eigen bedrijf starten waarmee je direct stappen zet!  

Doe mee vanuit huis of op locatie

De Ondernemersschool wordt zowel online als klassikaal gegeven. Wat zijn de verschillen?

Online

 • Te volgen vanuit huis
 • Je ontmoet je mede cursisten online
 • 10 (gast)lessen á 3 uur

Klassikaal

 • Fysieke klassen in verschillende gemeentes
 • Beschikbaar in Waadhoeke 
 • 10 (gast)lessen á 3 uur

Praktische zaken voor de Ondernemersschool


Qredits stimuleert ondernemerschap. 

We zijn een stichting zonder winstoogmerk en maken ondernemerschap toegankelijk voor iedere ondernemer met een goed idee. Je betaalt daarom alleen administratiekosten à €150,- (exclusief btw) voor jouw deelname aan de Online Ondernemersschool. 

De totale waarde van deze cursus bedraagt €3.750,00 (exclusief btw). Voor de Online Ondernemersschool betaal je slechts €150,- (exclusief btw).

 • 10 online of fysieke (gast)lessen à 3 uur van experts
 • Studiebelasting: reken op ongeveer 4 uur zelfstudie per week
 • Toegang tot de e-learning Jouw bedrijf starten (t.w.v. € 79,95) en digitaal naslagboek
 • Een ondernemingsplan van jouw onderneming
 • Certificaat van de Ondernemersschool 
 • Gebruikmaken van e-coaching (2 sessies)
 • Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten met de Ondernemersschool

Inschrijven Ondernemersschool Online

Ben je al kredietklant?

Inschrijven Ondernemersschool Klassikaal

De kosten voor de Ondenemersschool Klassikaal bedragen € 375,-. De Klassikale Ondernemersschool is beschikbaar in de gemeente Waadhoeke. Vaak hebben gemeentes subsidies beschikbaar om korting te geven voor jouw deelname aan de Klassikale Ondernemersschool. Stuur een mail naar academy@qredits.nl en ontdek of jij gebruik kunt maken van deze korting.

Het programma: 10 online of klassikale trainingen

Ieder ondernemingsplan begint met een algemene beschrijving van de ondernemer. Daarom ga jij in deze sessie aan de slag met jouw ondernemerseigenschappen en jouw ondernemersidee. En natuurlijk maak je kennis met de trainer en medecursisten.

In deze sessie ga je aan de slag met jouw ondernemersidee en ga je onderzoeken wie jouw ideale klant is. Met de Waarde Propositie Canvas scherp je jouw ondernemingsplan aan.  

Tijdens deze sessie staan we stil bij wat jij wil bereiken en wat je wil betekenen voor jouw klanten. Na afloop van deze les kun je jouw onderscheidend vermogen en je ondernemersdoelen benoemen.  

Het marketingplan is een belangrijk hoofdstuk in het ondernemingsplan. Je brengt jouw klanten in beeld en onderzoekt wie je concurrenten zijn. Met de SWOT-analyse bepaal je waar jij je aandacht op wil richten.  

De volgende stap in jouw ondernemingsplan is het toepassen van de marketingmix in jouw bedrijf. In jouw ondernemingsplan beschrijf je de reis van jouw klant en welke marketinginstrumenten je in gaat zetten om die klant te bereiken. 

Als ondernemer vertel je iedere dag wel een keer wat jij doet. In deze les oefen en train je met het geven van een uitgebreide presentatie en een krachtige pitch. Zo weet je precies wat je in welke situatie over jouw bedrijf vertelt. 

In deze les bespreken we het verdienmodel van jouw bedrijf. Je beschrijft hoe jouw inkoopproces en verkoopproces eruitzien, hoe je jouw tarief gaat bepalen en wat de algemene voorwaarden zijn van jouw bedrijf. 

Een financieel plan is de financiële basis van je bedrijf. In het financieel plan beschrijf je hoe je de investeringen die je wilt gaan doen gaat betalen (financieren) en welke omzet je moet behalen om je kosten te dekken en winst te maken.  

Bij het starten van een bedrijf krijg je te maken met een hoop wetten en regels. In deze les leer je onder andere welke rechtsvorm past bij jouw bedrijf, wat inkomstenbelasting is en hoe je omzetbelasting berekent.  

In deze afsluitende les presenteer jij jouw ondernemingsplan aan de groep. Vanaf nu ben je klaar om je plannen aan de buitenwereld kenbaar te maken en aan de slag te gaan met jouw bedrijf. 

Krediet, coaching en training

Qredits helpt ondernemers met krediet, coaching en training. Alles voor de start van jouw bedrijf! Heb je na afronding van de Ondernemersschool een krediet nodig? Dan hopen we natuurlijk dat je voor Qredits kiest, maar je bent niets verplicht. Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen. 

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.