een jonge ondernemer staat zijn ondernemersplan te pitchen

Ondernemersschool - voor gemeenten

Ondernemers brengen gemeenten tot leven

De Ondernemersschool

Een eigen kledingzaak, een knusse koffietent of bakkerij. Ondernemers brengen een gemeente tot leven! Met de Ondernemersschool voor starters geef jij ondernemers in jouw gemeente de best mogelijke start. In 10 weken tijd helpen bij ambitieuze inwoners om van hun ideeën een sterk ondernemingsplan te maken. Daarna zijn wij er ook met kredieten, coaching en training.  

  

 

Na de Ondernemersschool: 

  • Weet de deelnemer wat er komt kijken bij ondernemen: van de voordelen tot de risico’s. 
  • Heeft de deelnemer een ondernemingsplan geschreven en kan deze presenteren. 
  • Heeft de deelnemer een waardevol netwerk opgebouwd met medecursisten. 
  • Is het financieel plan compleet. Met dit plan heeft de deelnemer goed inzicht in de financiële kant van het bedrijf. Daarnaast is het plan nodig voor het aanvragen van krediet.  
  • Kan de deelnemer zijn of haar bedrijf starten! 

In 10 weken een ondernemingsplan

In de Ondernemersschool worden inwoners met een goed idee in 10 weken klaargestoomd voor het ondernemerschap. Ze ontwikkelen ondernemersvaardigheden en schrijven een ondernemingsplan. Dit plan kunnen ze 1-op-1 doornemen met een ervaren coach. 

Over de Ondernemersschool voor starters 

Deze cursus voor ondernemers bestaat uit 10 trainingssessies van 3 uur. Een compleet lesprogramma met boek en e-learning. Praktische lessen gegeven door vakkundige en ervaren trainers, maar ook gastlessen van professionals. Verder krijgen deelnemers twee privé coachsessies over hun ondernemingsplan.  

 De cursus wordt gevolgd met maximaal 15 andere ondernemers. Zo wisselen zij kennis uit en bouwen met elkaar een waardevol netwerk op! Elke deelnemer krijgt toegang tot de e-learning ‘Jouw bedrijf starten’. Ook krijgen ze een exemplaar van het Qredits Ondernemersschool naslagboek.  

Studiebelasting 

De Ondernemersschool bestaat uit 10 lessen van 19.00-22.00 uur. Daarnaast gaan de deelnemers zelf aan de slag met de e-learning ‘Jouw bedrijf starten’. Dit kost ongeveer 4 uur zelfstudie per week. 

Het programma: 10 sessies

Ieder ondernemingsplan begint met een algemene beschrijving van de ondernemer. In deze sessie gaat de ondernemer aan de slag met zijn of haar ondernemerseigenschappen. En natuurlijk maakt de deelnemer kennis met de trainer en medecursisten. 

In deze sessie gaat de ondernemer aan de slag met zijn of haar ondernemersidee en onderzoeken wie de ideale klant is. De deelnemer krijgt tips om het ondernemingsplan aan te scherpen. 

Tijdens deze sessie staan we stil bij wat de deelnemer wil bereiken en wat de deelnemer wil betekenen voor zijn of haar klanten. Na afloop van deze sessie weet de deelnemer wat zijn of haar onderscheidend vermogen en ondernemersdoelen zijn. 

Het marketingplan is een belangrijk hoofdstuk in het ondernemingsplan. De ondernemer brengt zijn of haar klanten in beeld en onderzoekt concurrentie. Met de SWOT-analyse wordt bepaald waar de deelnemer zijn of haar aandacht op wil richten. 

De volgende stap in het ondernemingsplan is het toepassen van de marketingmix in het bedrijf. De deelnemers beschrijven de reis van de klant en welke marketinginstrumenten hij of zij in gaat zetten om die klant te bereiken. 

Als ondernemer vertel je iedere dag wel een keer wat jij doet. In deze sessie oefenen en trainen de deelnemers met het geven van een uitgebreide presentatie en een krachtige pitch. Zo weet de ondernemer in spé precies wat hij of zij in welke situatie over het bedrijf vertelt. 

In deze sessie bespreken we het verdienmodel van het bedrijf. De deelnemer beschrijft hoe het inkoopproces en verkoopproces eruitzien, hoe het tarief bepaald gaat worden en wat de algemene voorwaarden zijn van het bedrijf. 

Een financieel plan is de financiële basis van het bedrijf. In het financieel plan beschrijven de deelnemers hoe zij de investeringen die ze gaan doen gaan betalen (financieren) en welke omzet ze moeten behalen om de kosten te dekken en winst te maken. 

Bij het starten van een bedrijf krijgt elke ondernemer te maken met een hoop wetten en regels. In deze sessie leert de deelnemer onder andere welke rechtsvorm past bij het bedrijf, wat inkomstenbelasting is en hoe hij of zij omzetbelasting berekent. 

In deze afsluitende sessie presenteert de deelnemer zijn of haar ondernemingsplan aan de groep. Vanaf nu is de deelnemer klaar om de plannen aan de buitenwereld kenbaar te maken en aan de slag te gaan met zijn of haar bedrijf! Daar wordt jouw gemeente nog mooier van.  

Zo werkt het 

De gemeente werft zelf de deelnemers en de locatie. Qredits levert trainers, gastsprekers en doet de communicatie met de deelnemers. 

Investering 

Gemeenten kunnen het lesprogramma afnemen voor € 7.500 (excl. Btw). Dit zijn kosten van de organisatie en realisatie van de Ondernemersschool met maximaal 15 deelnemers. 

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Chat met ons of neem contact met ons op. 
 

Wat klanten zeggen