een gitaarwinkel openen door een zakelijke lening van qredits. Arrow

Bedrijfshypotheek

Financiering voor de aanschaf van je bedrijfspand

De bedrijfshypotheek van Qredits

Je wilt eigenaar worden van een pand of ruimte die je gebruikt voor je onderneming. Zoals een winkelpand, kantoor- of opslagruimte. Dit kan met een bedrijfshypotheek van Qredits. Zo word je snel eigenaar van jouw pand of ruimte. 

Financiering voor je bedrijfspand of -ruimte begint bij Qredits 

 • Bedrag: € 50.000 tot € 250.000
 •  Looptijd zakelijke hypotheek: maximaal 20 jaar 
 •  Rentepercentage: 7,95% per jaar
 • Rentevaste periode 5 jaar 
 • Eenmalige behandelkosten: 1,5% van hypotheekbedrag 
 • Betaling: maandbedrag voor rente en aflossing (keuze uit lineaire of annuïtaire aflossing) 

Bedrijfshypotheek 

Een bedrijfshypotheek is een vorm van zakelijke lening voor ondernemers van € 50.000 tot maximaal € 250.000. Het is bedoeld voor het kopen van onroerend goed voor eigen gebruik. Per maand betaal je een vaste rente. Je hebt daarin keuze uit lineaire of annuïtaire aflossing. 

De looptijd van de lening is maximaal 20 jaar. De rente staat vast voor een periode van 5 jaar. 

Sociale ondernemer? Dan kom je in aanmerking voor sociaal krediet. Dat is lenen tegen een voordelig rentepercentage. 

Arrow

Voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Naast het lenen van geld staat Qredits voor je klaar. Iedereen die bij ons een zakelijke lening afsluit, kan een coach krijgen en gratis deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen als ondernemer.

Snel duidelijkheid

Bij Qredits helpen we je snel verder! Na een één-op-één gesprek met een bedrijfsadviseur weet je binnen twee weken of je een krediet kunt krijgen. Daarvoor moeten wel alle benodigde documenten compleet zijn aangeleverd.
Arrow

Hoogte van de hypotheek voor je bedrijf

Bij een bedrijfshypotheek kijken we naar de waarde van het pand en jouw maandelijkse terugbetaling. Op basis daarvan bepalen we hoeveel je kunt lenen. Soms is dat het volledige aankoopbedrag! De maximale hypotheek die we uitgeven is € 250.000. 

Wel of niet kopen van een pand of ruimte

Het kopen van een pand of ruimte heeft voordelen. Met de aankoop van een pand of ruimte creëer je eigen bezit. Je lost de hypotheek af, in plaats van dat je huur betaalt. En op de langere termijn betaal je daarom maandelijks minder. 

Maar, je zit er wel aan vast. Verwacht je veel groei? Of weet je niet zeker of je lang in dit pand of deze ruimte blijft? Dan is huren slimmer. Ook starters raden we aan om eerst te huren. 

Overweeg deze zaken bij het aanschaffen van een bedrijfspand: 

 1. Analyseer de kosten. Kijk naar alle kosten die komen kijken bij het bezitten en onderhouden van een bedrijfspand. Zoals de aankoopprijs, hypotheeklasten, belastingen, verzekeringen, onderhoudskosten en mogelijke renovaties. Vergelijk deze kosten met wat je zou betalen als je een pand zou huren. 
 2. Groeiplannen. Denk na over je toekomstplannen en hoe dit je ruimtebehoefte beïnvloedt. Verwacht je snel te groeien, dan kan huren een slimmere keuze zijn. 
 3. Lokale marktomstandigheden. Doe onderzoek naar de vastgoedmarkt in de omgeving waar je wilt kopen. Kijk naar trends in de waarde van vastgoed. Dit kan invloed hebben op je investering en de verkoopbaarheid van het pand of ruimte in de toekomst. 
 4. Financiële stabiliteit. Beoordeel de financiële gezondheid van je bedrijf. Kun je alle kosten en mogelijke onverwachte kosten betalen? 
 5. Juridische en administratieve verplichtingen. Zorg ervoor dat je begrijpt welke verantwoordelijkheden je hebt als pand of ruimte eigenaar. Denk aan vergunningen, bouwvoorschriften en onderhoudsverantwoordelijkheden. 

Eigenaar worden van jouw bedrijfspand of -ruimte, een hypotheek voor je winkelpand 

Zo werkt een aanvraag voor een bedrijfshypotheek

Om je aanvraag goed en snel te beoordelen, hebben we een aantal documenten nodig. Zorg dat je deze bij de hand hebt en mee kunt sturen: 

 1.  Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren 
 2. Eventueel tussentijdse cijfers 
 3. Waardebepaling van het aan te kopen pand (zoals stichtingskosten, WOZ-waarde of taxatierapport) 

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Een stichting en een bedrijfshypotheek, hoe zit dat?

 • Bij een stichting denk je vast niet meteen aan het aanvragen van een hypotheek. Qredits verstrekt kredieten aan ondernemend Nederland. En een hypotheek is een kredietvorm. Als je voor je bedrijf een pand nodig hebt dan heb je in de meeste gevallen een hypotheek nodig. Dat kan zijn voor de aankoop van een eigen bedrijfspand of voor de verbouwing van jouw bestaande bedrijfspand.  
 • Bij Qredits gaan we echt een stap verder. Het is namelijk mogelijk om zonder eigen geld de aankoop van een bedrijfspand financieren. Terwijl je bij de meeste financierinstellingen altijd eigen geld moet inleggen. Qredits kijkt altijd naar jouw totale financiële situatie, dus zowel zakelijk als privé. Op basis daarvan behoort 100% financiering van onroerend goed tot de mogelijkheden. Uiteraard is het verstandig als je eigen geld kunt inbrengen, je leenbedrag lager wordt en daarmee ook je maandelijkse lasten.
 • Qredits heeft geen winstoogmerk. De winst investeren we juist weer in ondernemers. Door het aanbieden van trainingen en coaching zien we ondernemers beter worden. Zo groeien ze als ondernemer en daarmee ook hun bedrijf.
Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen