Elwin Groenevelt staat in het Qredits museum Arrow

Qredits statement: aankondiging vertrek Elwin Groenevelt eind 2024

Bauke Foolen
Geschreven door
Bauke Foolen
Manager Marketing & Communicatie
Toegevoegd op
29-04-2024
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Kennis & Inspiratie
About Qredits

Vertrek Qredits CEO Elwin Groenevelt

Na ruim 15 succesvolle jaren zal Elwin Groenevelt, oprichter van Qredits, eind 2024 de organisatie verlaten. Vanaf de start in 2009 heeft hij Qredits opgebouwd tot een toonaangevende microfinancieringsorganisatie in Nederland én in Europa met ruim 140 medewerkers. In deze periode zijn bijna 40.000 ondernemers gefinancierd voor in totaal ruim € 800mln en zijn 25.000 (aspirant) ondernemers begeleid en getraind vanuit de Academy.

In goed overleg met de Raad van Toezicht is er een natuurlijk moment aangebroken om de volgende fase van ontwikkeling voor Qredits vorm te geven. Tegelijkertijd zal de bestuurssamenstelling van Qredits worden uitgebreid met de benoeming van André Dolsma als CCO. André is reeds 6 jaar werkzaam in de directie van Qredits. 

De Raad van Toezicht zal de komende maanden benutten om een nieuwe CEO te werven.

Arrow

Marilou van Golstein Brouwers, voorzitter van de Raad van Toezicht:

'Elwin is als oprichter en CEO van Qredits in een lange reeks van jaren het boegbeeld van de organisatie geweest. Met zijn team van meer dan 140 medewerkers heeft hij van Qredits een zeer succesvolle sociale onderneming gemaakt. Dat verdient onze grote waardering en respect. 

Wij zullen ons concentreren op de continuïteit van het succes bij het zoeken naar een geschikte opvolger en toezien op een effectieve transitie in het belang van de klanten, medewerkers, financiers en andere stakeholders van Qredits'.

Arrow