Arrow

Burgemeester Aboutaleb opent nieuwe kantoor Qredits

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
17-04-2019
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Gemeenten & Partners
Nieuws
Over Qredits

Qredits als non-profit organisatie

ROTTERDAM, 17 april 2019 – Burgemeester Aboutaleb opent woensdagmiddag het nieuwe kantoor van Qredits in Rotterdam. De sociale kredietverstrekker heeft al sinds 2009 een hoofdvestiging in Almelo. De opening van het kantoor in Rotterdam geeft Qredits de ruimte om verder te groeien in de regio, zichtbaar te zijn in het straatbeeld en in Rotterdam een groei teweeg te brengen op het gebied van ondernemerschap.

Qredits heeft als landelijke non-profit kredietorganisatie in de afgelopen tien jaar aan 15.000 startende en bestaande ondernemers een zakelijke lening verstrekt. Het gaat om een totaal kredietbedrag van 320 miljoen euro. 

Ze kijken daarbij naar de ondernemer, naar de toekomst en niet enkel naar de cijfers. Qredits is een echte sociale kredietverstrekker. Ondernemers kunnen dan ook kiezen uit verschillende soorten leningen.

Impact maken in Rotterdam

Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, ook aan hen die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. In de regio Rotterdam verstrekte de kredietverstrekker aan meer dan duizend ondernemers een krediet. Van horecazaken tot aan de kapper op de hoek, het klantenbestand van Qredits is zeer divers. Dit alles draagt bij aan de visie om ondernemerschap te bevorderen, landelijk, maar dus ook in Rotterdam. 

Roy Spit, operationeel directeur van Qredits, over de groei van Qredits. 'Ook al hebben we bij Qredits een gezonde drive om te groeien. Uiteindelijk gaat het om het verhaal, om de mens achter de cijfers. 

Door het aantal bedrijfsadviseurs dat groeit, waren we op zoek naar een nieuw kantoor in de regio. Deze locatie aan de Veerkade 2 is prachtig. En het biedt mogelijkheden voor een inloopspreekuur op de donderdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur.'
 

Sociale kredietverstrekker

Naast kredietverlening ondersteunt Qredits ondernemers bij het opzetten en doorgroeien van hun bedrijf. Dit gebeurt door de inzet van 600 ondernemerscoaches. Dit zijn vrijwilligers die zelf een ondernemersachtergrond hebben. De coachingstrajecten zijn een belangrijke factor voor het slagen van de ondernemers.

Uit onderzoek van Qredits blijkt dat 90% van deze bedrijven na 3 jaar nog bestaat. Ondernemers kunnen ook voor advies terecht bij de ‘Qredits Academy’ waar diverse trainingen en e-learningmodules worden aangeboden.

Sinds enkele jaren is de organisatie ook actief op scholen met het onderwijsprogramma ‘EigenBaas’. Inmiddels hebben 5000 studenten dit programma gevolgd. Dit alles draagt bij aan de visie om ondernemerschap te bevorderen.

Krediet, Training & Coaching

Benieuwd wat Qredits voor jou kan betekenen? Wij zijn er voor startende en ervaren ondernemers. Wij stimuleren de groei en ambitie van jouw bedrijf. Of het nu gaat over een coachingsaanvraag of kredietaanvraag, wij zijn er voor jou. 

Wij helpen jou!

Adviesgesprek