Arrow

Het verhaal van ondernemerscoach Heleen Sluijss

'Proberen de ondernemers net een stapje verder te helpen'

Inge Geertman
Geschreven door
Inge Geertman
Regio-coördinator Coaching
Toegevoegd op
15-03-2020
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Ondernemers die verder willen
Coaching
Kennis & Inspiratie

Verschillende uitdagingen

Al vier jaar staat Heleen Sluijs klaar als Qredits-coach voor ondernemers naast haar baan als directeur bij Nedcomp, een Internet Service Provider. Ze heeft door de jaren heen verschillende ondernemers gecoacht op hele diverse vlakken. Van ondernemersuitdagingen en persoonlijke ontwikkeling tot de samenstelling van een team. Ondernemers proberen net een stapje verder te helpen dan waar ze staan, daar krijgt ze energie van. Tijdens de coronaperiode heeft Heleen ook geholpen als Coach.

Profiteer zelf ook van een ervaren coach

Qredits helpt je verder met jouw ondernemersreis.
Vraag een coach aan

Verder kijken naar oplossingen

'De meeste zzp’ers belden omdat een groot deel van hun omzet wegviel. Soms wel 100%. Met hen keek ik dan naar verschillende mogelijkheden. We gingen samen op zoek naar opties die voor diegene interessant waren. Zo keek ik bijvoorbeeld hoe ze op een andere manier omzet binnen konden halen of hoe ze de uitgaven konden verminderen. Daarnaast probeerde ik ook te inventariseren in hoeverre ze in aanmerking kwamen voor de regelingen die er waren. Oftewel; waar konden ze compensaties vinden of een betaling uitstellen? Dit alles om te zorgen dat ze overleefden.'

Als CrisisCoach heb ik meerdere gesprekken gevoerd met ondernemers. Voornamelijk heb ik zzp’ers aan de telefoon gehad, maar toch ook opvallend veel ondernemers uit de eventbranche.

 Heleen Sluijs

Heleen Sluijs

Qredits Coach

Coaching bij Qredits

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Gratis coaching

voor klanten

Altijd een coach die bij jou past

wij zoeken de juiste match

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Een 'bijzondere vraag'

'Ik werd bijvoorbeeld gebeld door een zelfstandig ondernemer met personeel in dienst in de zorg. Deze ondernemer wilde samen met mij kijken naar een goed businessplan om meer personeel aan te nemen. Want hoe kon je als zelfstandig ondernemer dat op dat moment het beste doen? Het was natuurlijk heel spannend in die tijd! Dat vond ik een hele bijzondere vraag. Samen hebben we bepaalde aspecten besproken op economisch vlak en hebben we de risico’s besproken.' Een gesprek wat Heleen is bijgebleven omdat er maar weinig ondernemers nu aan uitbreiding dachten. Terwijl daar nu de uitdaging lag voor deze man.

Arrow