Arrow

Koninklijke Grolsch en Qredits slaan handen ineen voor financiering horeca

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
12-05-2021
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Over Qredits

Financiering horeca

ALMELO/ENSCHEDE 12 mei 2021 – Bierbrouwerij Koninklijke Grolsch en kredietverstrekker Qredits werken samen om horecaondernemers vooruit te helpen in deze financiële zware tijden. De twee bedrijven slaan de handen ineen en faciliteren een speciale kredietvorm voor klanten en potentiële klanten van de Enschedese bierbrouwer. 

Zowel Grolsch als Qredits merken bij hun zakelijke doelgroep dat voor steeds meer ondernemers het betalen van de rekeningen lastiger wordt, zelfs bij ondernemers die een geweldige staat van dienst hebben. Zo blijkt ook uit het eerder gepubliceerde rapport over de Kleinbedrijf Index. Ondernemers snakken naar liquiditeit, maar kunnen die veelal niet vinden. 'En dat is natuurlijk ook lastig voor een branche die al maanden letterlijk (deels) op slot zit zonder enig perspectief. Want hoeveel risico wil en mag je nemen?

Toch zien Qredits en Grolsch het vanuit hun kernwaarden als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om in de kern gezonde bedrijven niet kapot te laten gaan. Door het samen te doen hebben we toch een prachtige oplossing gevonden.', aldus Roy Spit, operationeel directeur bij Qredits.

Arrow

Krachten bundelen

'De crisis heeft een enorme impact op horecaondernemers: hun reserves raken op en het wordt voor veel ondernemers steeds moeilijker om hun financiering rond te krijgen. Dat gaat ons aan het hart', vertelt Jacco Potkamp, Sales Director bij Koninklijke Grolsch. ‘Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met Qredits. Samen beschikken we over nog meer kennis en expertise en zijn we in staat om kansen en risico’s goed en verantwoord in te schatten en advies op maat te geven’. De samenwerking moet op een verantwoorde wijze licht brengen in de donkere tunnel waar heel veel horecaondernemers in zitten. 'We zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking meer horecaondernemers mogelijkheden kunnen bieden om gezond uit deze crisis te komen. Wat ons betreft zijn alle horecaondernemers welkom om gezamenlijk te bekijken of deze kredietvorm te realiseren is in hun specifieke situatie', besluit Potkamp.

Kennis van horeca

Qredits verstrekt al sinds 2009 zakelijke kredieten in alle branches en sectoren die via banken moeilijker financiering kunnen krijgen. Belangrijk kenmerk van Qredits is dat ze dit doet als stichting zonder winstoogmerk. Hierdoor is horeca, net als bijvoorbeeld detailhandel en bouw vanaf de start al een belangrijke doelgroep voor Qredits. Spit vult aan; 'Verantwoord verstrekken gaat nóg beter als je de samenwerking zoekt met specialisten in de branche. In dit geval Grolsch, die met haar Horeca Finance Team in eigen beheer ook een afdeling met specialisten in horecafinancieringen heeft. 

Een samenwerking tussen partijen met verschillende expertises - maar met hetzelfde doel - leidt tot betere afwegingen. En daar is zowel de ondernemer als de kredietverstrekker bij gebaat. 'Qredits is de verstrekker van de kredieten, waarbij de Koninklijke brouwerij deels borg zal gaan staan. Door deze constructie kan de rente op een acceptabel niveau gehouden worden en kan indien nodig snelheid gemaakt worden in het verstrekken van benodigde kredieten.

Niet enkel financiële steun

Dankzij de samenwerking met Grolsch is Qredits bereid 1% rentekorting op de bestaande tarieven te voeren. Grolsch zal op haar beurt de behandelingskosten voor haar rekening nemen. Qredits kan kredieten verstrekken tot € 250.000,- met een maximale looptijd van 5 jaar. Overigens is de steun niet enkel financieel. Bij het afnemen van een (overbruggings)krediet worden ondernemers ook gewezen op de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de verschillende ondernemerstrainingen. Datzelfde geldt voor de 1-op-1 coaching, verzorgd door een professional of ervaren ondernemer uit de poule van 700 vrijwillige Qredits-coaches. Qredits biedt ondernemers namelijk meer dan krediet alleen.