Arrow

Qredits 12% meer kredieten in eerste drie kwartalen van 2020

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
05-10-2020
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Over Qredits

Corona-overbruggingskrediet

ALMELO, 5 oktober 2020 - In de eerste negen maanden van 2020 heeft Qredits voor een totaalbedrag van €72 miljoen aan zakelijke kredieten aan het Kleinbedrijf verstrekt. Hiermee werden 3.592 startende en bestaande ondernemers geholpen. Een groei van 12% ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2019. Deze groei is mede veroorzaakt door het grote aantal corona-overbruggingskredieten die verstrekt zijn in het laatste kwartaal. 

Voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis heeft Qredits het corona overbrugginskrediet. In de afgelopen maanden zijn er meer dan 1000 overbruggingskredieten verstrekt. Voor bedragen tot € 25.000,- kan Qredits dit krediet onder zeer gunstige voorwaarden aanbieden om de ondernemer te helpen in het overbruggen van de coronacrisis. 

Arrow

Uitstel van aflossing 

Met steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, voerde Qredits in de eerste dagen van de coronacrisis al een extra hulpmaatregel in voor haar kredietklanten. Elke ondernemer met een krediet bij Qredits kon een uitstel van aflossing aanvragen gedurende een periode van zes maanden. Tijdens deze periode betaalt de klant slechts 2% rente. Meer dan 5500 ondernemers maakten hiervan gebruik. Indien ondernemers na deze periode nog steeds betalingsproblemen ondervinden, dan kunnen ze nogmaals uitstel van aflossing aanvragen voor in deze crisisperiode. 

Volop reguliere kredietproducten 

Ook tijdens deze coronacrisis zijn nog steeds volop nieuwe Micro-, MKB- of Flexibele kredieten verstrekt. Meer dan 2.500 ondernemers hebben gebruik gemaakt van ons reguliere kredietaanbod om een bedrijf te starten of om extra te investeren. Dat is weliswaar minder in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar, maar nog steeds substantieel. 

Al deze ontwikkelingen zorgden voor een forse netto groei van de kredietportefeuille. Sinds de start in 2009 heeft Qredits € 495 miljoen aan zakelijke kredieten verstrekt; hiervan staat momenteel nog € 230 miljoen aan obligo uit.  

Extra support voor onze ondernemer 

Qredits staat bekend om de succesvolle combinatie van krediet, training en coaching. Vanuit de poule van vrijwillige Qredits-coaches hebben professionals en ervaren ondernemers zich aangemeld om in deze crisistijd ondernemers onafhankelijk telefonisch te coachen. Daarnaast biedt de sociale kredietverstrekker informerende blogs en webinars en educatieve trainingen aan over ondernemen in deze tijd. Deze extra support is volledig gratis. Met deze ondersteuning en het overbruggingskrediet toont Qredits haar sociale hart voor haar ondernemers.