Arrow

Qredits en SWS werken samen om financiering voor sportverenigingen te regelen

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
01-05-2022
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Gemeenten & Partners
Nieuws
Over Qredits

Passende oplossing voor sportorganisaties

Sociale kredietverstrekker Qredits en Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) slaan de handen ineen om te zorgen dat de mogelijkheden voor sportorganisaties om tot een financiering te komen verder worden uitgebreid. SWS verleent een borgstelling, eventueel samen met de Gemeente, aan Qredits. Qredits verstrekt de lening aan sportverenigingen. 

SWS levert een positieve bijdrage aan de sport door het bevorderen van de bouw, aanleg en renovatie. Daarnaast ondersteund SWS bij de aankoop van kwalitatief goede sportaccommodaties, kunstgrasvelden en duurzaamheidsinvesteringen. Dit doen zij door het verlenen van borgstellingen aan financiers ten gunste van sportverenigingen. 

SWS heeft gemerkt dat het financieren van sportverenigingen via banken steeds moeizamer verloopt. Ondanks dat het aantal aanvragen van sportvereniging stijgt door investeringen in de verduurzaming van sportparken en door afnamen van subsidiestormen bij Gemeentes. Sportaccommodaties in Nederland zijn namelijk heel erg toe aan deze beoogde verduurzaming. 

Arrow

Kredieten voor sportorganisaties 

SWS-directeur Dick Zeegers: 'SWS is verheugd dat het aantal kredietverstrekkers is uitgebreid met Qredits. Wij denken dat Qredits met name een rol kan spelen bij de waar andere bancaire aanbieders geen passende oplossing voor de sportorganisatie hebben. Hierbij valt te denken aan kredieten van kleinere omvang of leningen met een relatief korte looptijd.'

Sportverenigingen die investeringsplannen hebben maken eerst inzichtelijk welk financieringsbedrag ze nodig hebben. Vervolgens vragen ze een borgstelling aan bij SWS. SWS maakt een zorgvuldige en professionele inventarisatie en stelt een haalbaarheidsrapportage op. Daarna kan de sportvereniging een aanvraag indienen bij Qredits waarbij aan dient worden gegeven dat er ook een borgstelling bij SWS is aangevraagd. 

Qredits en SWS kijken samen naar de beste financieringsoplossing voor de vereniging. Een van de bedrijfsadviseurs zal persoonlijk kennismaken met het bestuur van de vereniging. Wanneer SWS en Qredits akkoord zijn met de aanvraag wordt de kredietovereenkomst geregeld en volgt de uitbetaling van de lening. 

Mooie start van 2022 

Qredits heeft enige ervaring met het financieren aan sportverenigingen. Qredits kan samen met SWS tot maximaal € 250.000,- financieren. De looptijd van de lening kan variëren tussen één en maximaal 15 jaar. Lees hier meer over de samenwerking en voorwaarden. 

André Dolsma, Commercieel Directeur Qredits: 'Wij zijn trots om het jaar 2022 te starten met dit mooie partnerschap. Gezien het sociaal maatschappelijke karakter van sportverenigingen past deze doelgroep perfect bij Qredits als sociale kredietverstrekker. We kijken uit naar de samenwerking!'