Arrow

Qredits bereikt 400 miljoen euro

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
09-12-2019
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Krediet
Over Qredits

Startende en bestaande ondernemers

ALMELO, 9 december 2019 - Een record in het landschap van de alternatieve financieringspartijen: Qredits heeft voor 400 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Hiermee werden al meer dan 17.000 startende en bestaande ondernemers geholpen. Een enorme mijlpaal voor de sociale kredietverstrekker.

Met deze 400 miljoen euro heeft Qredits zowel bestaande als startende ondernemers gefinancierd. Maar liefst 71% van het totale bedrag is verstrekt aan kredieten onder de € 50.000. Van de overige kredieten is 21% als MKB-krediet (tot € 250.000) verstrekt en 8% als Flexibel krediet (doorlopend krediet zakelijk).

Het aandeel starters is over de hele portefeuille 62%. Sinds 2015 neemt het aantal gefinancierde bestaande ondernemers wel toe. Ruim 38% van de kredietverstrekkingen gaat naar bestaande ondernemers. Bij het MKB-krediet is dat aandeel ongeveer gelijk.

Detailhandel en horeca blijven aan kop

Qredits verstrekt nog altijd de meeste kredieten in de branches ’Horeca’, ‘Detailhandel’ en ‘Zakelijke dienstverlening’. Deze drie branches voeren de boventoon als het gaat om aanvragen voor Microkrediet, MKB-krediet en Flexibel krediet.

Hoe het ooit begon

In 2009 startte Qredits met vier werknemers en kredieten tot € 35.000 in Almelo. Dik tien jaar later werken meer dan 100 ondernemende mensen bij Qredits met als doel om ondernemerschap voor iedereen toegankelijk te maken. Ook het kredietbedrag is meegegroeid, het MKB-krediet reikt zelfs tot € 250.000. Naast kredieten zijn er in de loop der jaren ook diverse diensten en producten ontwikkeld voor klanten en niet-klanten. Allemaal gebaseerd op de ervaringen in de markt en de vraag van ondernemers.

Meer dan krediet alleen

Naast de kredieten die de sociale onderneming verstrekt, biedt Qredits ook coaching en tools vanuit de Academy. Zo maakten maar liefst 15.000 startende ondernemers door de jaren heen gebruik van de gratis e-learning ‘Ondernemingsplan Schrijven’. Hierin werkt de doelstelling van Qredits om ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen bij de opzet en groei van het bedrijf door. Want de visie van Qredits is niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. 

Krediet, Training & Coaching

Benieuwd wat Qredits voor jou kan betekenen? Wij zijn er voor startende en ervaren ondernemers. Wij stimuleren de groei en ambitie van jouw bedrijf. Of het nu gaat over een coachingsaanvraag of kredietaanvraag, wij zijn er voor jou. 

Wij helpen je!

Adviesgesprek