Arrow

Qredits heeft 650 miljoen euro verstrekt aan ondernemers

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
09-11-2022
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Krediet
Over Qredits
Financieren

De sociale impact

ALMELO 9 november 2022 – Sinds het ontstaan van Qredits in 2009 heeft de microkredietverstrekker voor 650 miljoen aan zakelijke kredieten verstrekt en daarmee meer dan 35.000 startende én bestaande ondernemers geholpen. Dit is een prachtige mijlpaal en geeft aan hoeveel behoefte er is aan Qredits. Al jaren is Qredits de steun en toeverlaat voor het Kleinbedrijf met krediet, training en coaching. En dat is hard nodig nu crisis op crisis volgt. 

In 2009 startte Qredits met microkredieten tot € 35.000,-. Inmiddels financiert Qredits ondernemers tot € 250.000,- is actief in Nederland en op de Caribische eilanden met een team van 120 medewerkers. Bijzonder trots is Qredits op de impact die we realiseren. Onze klanten hebben ruim 38.000 banen gecreëerd en een overheidsbesparing van €71 miljoen gerealiseerd door te starten vanuit een uitkeringsachtergrond, zie ons Sociaal Jaarverslag. 

Sterk dalende bedrijfscontinuïteit 

Qredits roept op om het Kleinbedrijf meer te ondersteunen. Er is namelijk geen discussie over het belang van zzp’ers en het Kleinbedrijf voor de Nederlandse economie. Zij vertegenwoordigen 95,5% van alle ondernemers in Nederland, zorgen voor een kwart van alle bedrijfswinsten en een derde van de werkgelegenheid.

Qredits is initiatiefnemer van de Kleinbedrijf Index. Helaas laten recente onderzoeksresultaten van deze index weinig optimisme zien voor de toekomst. Het ondernemersvertrouwen bij de Kleinbedrijf ondernemers daalde de laatste maanden fors. Onder andere de hoge prijzen voor energie en grondstoffen, die bij 59% van de ondernemers niet of maar deels kunnen worden doorberekend, gooien roet in het eten. 

Mede hierdoor is er een steeds sterkere behoefte aan nieuw kapitaal. Ongeveer 42% van de ondernemers is op zoek naar externe financiering. Dit was nog nooit zo hoog, terwijl banken op dit moment hun kredietverlening aan het Kleinbedrijf verder afbouwen. 

Perspectief bieden in crisistijd

'Juist nu is het belangrijk om Kleinbedrijf ondernemers perspectief te bieden, aldus Elwin Groenevelt, algemeen directeur bij Qredits.' Zo geven wij ondernemers van levensvatbare bedrijven de mogelijkheid om een aflossingspauze in te lassen bij het afbetalen van hun lening. Daarmee komt er meer geld vrij voor benodigde (vervangings-) investeringen. 

Ook is Qredits bezig met een Duurzaamheidslening in combinatie met werkkapitaal voor een minimale rente waarmee Kleinbedrijf ondernemers de energiecrisis kunnen doorkomen. Het zit in ons DNA om in tijden van crisis te blijven financieren. We staan zij aan zij naast onze ondernemers en dat zouden meer organisaties moeten doen, benadrukt Elwin.

 

KB-Index rapport van kwartaal 2 2022 zien?

Bekijk via onderstaande knop
Bekijk KB-index kwartaal 2 2022