Arrow

Qredits inspireert mkb-ondernemers met training 'Toekomstgericht Ondernemen'

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
24-05-2022
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Ondernemers die verder willen
Nieuws
Training
Over Qredits

Kredietvertrekker Qredits

Voor een gemeente zijn mkb-bedrijven het kloppend hart van het stadscentrum en de regionale economie. Het ondernemerschap van die bedrijven wil je behouden voor je gemeente. Ondernemers in vrijwel alle economische sectoren zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Gemeenten kunnen nu hun ondernemerslandschap bevorderen én hard getroffen ondernemers belonen voor hun doorzettingsvermogen. De nieuwe training ‘Toekomstgericht Ondernemen’ biedt een uitkomst aan ondernemers die een andere weg in willen en moeten slaan.

Stichting Qredits Microfinanciering Nederland is begin 2009 opgericht door Elwin Groenevelt in nauwe samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat: ‘In die tijd was het voor starters al steeds moeilijker om krediet bij de bank te krijgen. Ik vind dat iedere ondernemer met een goed plan de kans moet krijgen om van start te gaan of te kunnen groeien. Zo creëer je gelijke kansen. Door bedrijfskredieten te verstrekken tot €250.000 maakten en maken we dromen van ondernemers mogelijk’, aldus Groenevelt. Naast kredietverstrekkingen, verzorgt Qredits trainingen. Bovendien heeft de stichting een groot vrijwilligersnetwerk met 650 ondernemerscoaches.

Een hart onder de riem steken

In de nieuwste training Toekomstgericht Ondernemen krijgen ondernemers handvatten om aan hun businessmodel te werken. Als gemeente wil je hard getroffen ondernemers bijstaan. Met het afnemen van deze training kunnen gemeentes het doorzettingsvermogen van ondernemers belonen en een hart onder de riem steken van ondernemers in nood. ‘De gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar voor iedere ondernemer,’ legt Groenevelt uit. ‘Daar vallen horecaondernemingen onder, maar zeker ook mkb’ers uit andere branches. Mkb’ers nemen vaak onvoldoende tijd of hebben onvoldoende middelen om professionele ondersteuning aan te vragen. Vaak trekken ze pas aan de bel als het al te laat is. Qredits wil hen helpen om bijvoorbeeld kritisch naar hun businessmodel te kijken.

In onze training Toekomstgericht Ondernemen volgen ondernemers een zesweeks intensieve training waarin ze handvatten krijgen om aan hun businessmodel te werken én weer nieuwe passie te vinden voor hun bedrijf. Ook voor na de coronacrisis. De gemeentes Almelo, Sneek en Zuidwest Friesland gingen andere gemeentes al voor. Zij gaan in het nieuwe jaar van start.’  

Nieuw zelfvertrouwen

‘De nieuwe training past in het Herstelprogramma voor het mkb dat in 2021 zal worden uitgerold. Iedere ondernemer start met een ‘check-up’. Deze nieuwe MKB Diagnosetool bekijkt hoe de onderneming er na maanden crisis voorstaat. Moet je versnellen, groeien, je businessmodel hervormen of misschien stoppen?’ Samen met professionele docenten stellen ondernemers in de training nieuwe bedrijfsplannen op. Daarnaast wordt er gewerkt aan persoonlijke effectiviteit, branding, (online) zichtbaarheid en digitale marketingtechnieken. Naast de inhoudelijke kennis, krijgen ondernemers volgens Groenevelt ook een mentale boost. ‘Veel ondernemers zijn moe. Door krachten en groeimogelijkheden te analyseren, wint een ondernemer zelfvertrouwen en motivatie terug.’