Arrow

Qredits ontvangt Google subsidie en ondersteuning voor YBI

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
07-02-2022
Gemiddelde leestijd
6 minuten
Geplaatst onder
Gemeenten & Partners
Nieuws
Over Qredits

Kwetsbare neergang

Qredits heeft als lid van Youth Business International (YBI) een subsidie ontvangen die Google.org beschikbaar heeft gesteld voor het internationale YBI-programma om micro-, kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het reageren op de COVID-19-crisis. Qredits is hiermee partner in het snel opgerichte ondersteuningsprogramma van YBI, gefinancierd door Google.org, ter ondersteuning van kleine bedrijven tijdens de coronacrisis. 

De wereldeconomie heeft een ongekende klap gekregen als gevolg van COVID-19. Met doorgaans krappe marges zijn micro-, kleine en middelgrote bedrijven kwetsbaar voor economische neergang. De huidige pandemie heeft ernstige gevolgen voor ondernemers en ondernemers. Waaronder jongeren (18-35 jaar), vrouwen, vluchtelingen en andere migranten. Velen worstelen om de crisis te door te komen en hebben nu steun nodig. 

Arrow

Crisis coaching 

Dit geldt ook voor Jonny Franzkowiak die haar eigen speciaalzaak heeft in koffie en thee in Enschede, ‘Het Gouden Randje’. Zij blijft in deze crisis positief, mede door de hulp van Qredits. 'Het advies dat je als ondernemer vanuit Qredits krijgt is veel waard. Door een belletje naar de hulplijn kreeg ik akkoord voor de aanvraag van de speciale renteregeling voor uitstel van aflossing tegen slechts 2% rente. Dat geeft mij financieel weer lucht. 

Net als de extra's die geboden worden om je als ondernemer ook mentaal fit te houden in deze tijd. Allerlei inspirerende en educatieve artikelen zijn aangereikt, maar ook crisis coaching heb ik aangeboden gekregen. Die coaching is in deze crisistijden extra fijn. Als ondernemer ben je soms best eenzaam met je problemen. Als je die dan kunt delen met een coach en samen kunt sparren over oplossingen, dan maakt dat je sterk.'

Kennis en inspiratie 

Zowel de hierboven genoemde hulplijn als de crisis coaching zijn twee onderdelen waar Qredits snel in heeft geschakeld voor ondernemers in nood. Naast één-op-één contact via de telefoonlijn, biedt de blogs van Qredits ook kennis en inspiratie aan ondernemers om in deze tijd tenminste het hoofd boven water te houden. Onderwerpen als: Hoe ga ik om met klanten die niet kunnen betalen?; Wat doe ik nu mijn omzet daalt?; Hoe pas ik mijn dienstverlening aan en blijf ik zichtbaar? Maar ook 10 tips voor goede online content of het (her)vinden van je mentale kracht staan centraal. 

Daarnaast volgen ook nog enkele web colleges met o.a. tips over het bouwen van een eigen website. Voor kleine ondernemers die het straatbeeld in Nederland vullen zijn deze tips van levensbelang. De samenwerking met Google levert hierin nog extra voordelen op aangezien veel ondernemers onbekend zijn met het optimaliseren van een eigen website of geen inzicht hebben in het zoekgedrag van hun klanten. Online vindbaarheid vergroten is in deze crisisperiode de sleutel.   

Raak geïnspireerd en doe kennis op met de blogs van Qredits

Ondernemen begint bij Qredits
Bekijk de blogs

Online ondernemersschool 

Om potentiele ondernemers te blijven ondersteunen met onze Qredits Ondernemersschool heeft de sociale kredietverstrekker deze week de lessen online voortgezet. Ondernemers in spé kunnen nu hun training gewoon online voortzetten en meteen veel leren over ondernemen in crisistijd. De komende tijd zullen er nog zeker vier scholen online worden gelanceerd, verspreid door het hele land. Aspirant ondernemers uit kwetsbare groepen kunnen hier ook gemakkelijk aan deelnemen. 

Samenwerking met Google 

Elwin Groenevelt, CEO  Qredits; 'We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Google. Samen kunnen we ondernemers door heel Nederland die door de Covid-19 crisis zijn geraakt een hart onder de riem steken en extra support bieden om zich hier doorheen te slaan. Dankzij de snelle onderhandelingen van YBI met Google hebben wij samen in korte tijd al veel verschil kunnen maken en kunnen we de komende maanden nog meer initiatieven ontplooien.'

YBI-programma 

Het internationale programma wordt geleid door YBI, een ervaren netwerk van supportorganisaties voor ondernemers. Dit programma gesponsord door Google.org zal meer dan 200.000 ondernemers in kleine en middelgrote bedrijven in 32 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific ondersteunen om te reageren op en te herstellen van de impact van COVID-19. Qredits, maakt sinds 2013 deel uit van het YBI-netwerk. 

Anita Tiessen, CEO van Youth Business International: 'De wereld verandert van dag tot dag drastisch en ik voel me zeer betrokken bij ondernemers over de hele wereld, vooral degenen die kleinere bedrijven runnen en afkomstig zijn uit achtergestelde gemeenschappen, die vaak het minst de economische schokken van deze crisis kunnen opvangen. In het licht van deze uitdagingen ben ik ongelooflijk geïnspireerd door de snelle reactie van ons netwerk om ondernemers over de hele wereld te ondersteunen. YBI, met de nieuwe financiële steun van Google.org, zal haar leden helpen deze ondersteuning in 2020 te behouden en uit te breiden, zodat meer dan 200.000 bedrijven het advies kunnen krijgen dat ze nu nodig hebben om deze crisis te doorstaan.'

Rowan Barnett, hoofd van Google.org, EMEA & APAC vult aan: 'De uitbraak van het coronavirus eist en vernietigende tol. Levens, gemeenschappen en kleine bedrijven staan ​​voor ongekende uitdagingen terwijl ze worstelen om het hoofd boven water te houden. Met deze subsidie ​​aan Youth Business International hopen we, samen met een reeks Google-initiatieven en -producten, enkele van de meest kwetsbare kleine bedrijven te helpen een weg door de crisis te vinden.'