Arrow

Qredits opent nieuwe vestiging op Curacao

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
08-04-2018
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Gemeenten & Partners
Nieuws
Over Qredits
Cariben

Kredietverstrekker zonder winstoogmerk 

18-04-2018 Een vierde vestiging op de Cariben is een feit! Vandaag is de eerste vestiging officieel geopend door Minister President van Curaçao, Eugene Rhuggenaath. Bij het kantoor in Willemstad kunnen ondernemers terecht voor microkrediet(tot NAf 50.000), coaching en begeleiding. Op Bonaire, Aruba en Sint-Maarten wordt al actief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Qredits de eilanders biedt. 

Sinds 2009 verstrekt Qredits kredieten aan startende en ondernemers in Nederland. Daarbij staat voorop dat de non-profitorganisatie ondernemerschap wil stimuleren. Bij de beoordeling van de kredietaanvragen wordt dan ook met name gekeken naar de toekomst van de ondernemer. De passie en het ondernemersplan zijn belangrijker dan alles eromheen. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is Qredits sinds 2015 actief op Bonaire. Daarop volgden vorig jaar de vestigingen op Aruba en de SSS-eilanden. 

Arrow

Curaçao is kers op de taart 

Directeur en trotse oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, wil iedereen de kans geven om zijn ondernemersdroom uit te laten komen. Op 20 oktober 2017 is met Minister Steven Martina een overeenkomst getekend die het voor Qredits mogelijk maakt om op Curaçao te gaan starten.

‘De vestiging op Curaçao maakt dat iedereen in het Nederlandse Koninkrijk de mogelijkheid krijgt om een krediet aan te vragen bij ons. Met de visie die we hebben om zoveel mogelijk ondernemersdromen uit te laten komen, is deze vestiging op Curaçao echt de kers op de taart. Zo kunnen we nog meer mensen helpen die een eigen bedrijf hebben of willen opstarten. En dat is waar we het voor doen.’ 

Eerste aanvragen binnen 

Ondanks dat het kantoor nog niet officieel is geopend wisten de Curaçaoërs Qredits al te bereiken. Zo kwamen via de Facebookpagina van Qredits Curacao en de website al de eerste aanvragen binnen. De lokale bedrijfsadviseurs Raiska Herrera en Thom Van Der Weide, werken hard om deze eerste aanvragen te beoordelen.

Vanaf vandaag is het mogelijk om ook op het kantoor van Qredits aan de Caracasbaaiweg 186B in Willemstad binnen te lopen om vrijblijvend informatie te ontvangen. De website van Qredits Curaçao is in het Nederlands en Papiaments beschikbaar en te bereiken via www.qredits.com. Een kredietaanvraag kan via de website worden ingediend en de benodigde stukken kunnen worden geüpload.