Arrow

Qredits verstrekt 100ste Microkrediet op Bonaire

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
22-06-2018
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Over Qredits
Cariben

Uitreiking cheque 

KRALENDIJK, 22 juni 2018 - Vanochtend heeft gezaghebber de heer Edison Rijna het 100ste Microkrediet van Qredits Bonaire verstrekt aan ondernemers Phenice en Revello Frans. Met deze lening kunnen zij hun groeiambities voor de onderneming ‘Davana Holding B.V’ waarmaken. Qredits is sinds 2015 actief op Bonaire. Startende en bestaande ondernemers kunnen hier tot $50.000,-  krediet lenen voor de start of groei van hun bedrijf. 

De heer Edison Rijna heeft vanmorgen bij het lokale restaurant Konfó een symbolische cheque overhandigd aan het echtpaar ondernemers Phenice en Revello. Mevrouw Phenice is een lokale ondernemer die al vanaf jongs af aan wist dat zij architect wilde worden. 

Samen met haar man heeft ze eindelijk de stap gezet; haar eigen binnenhuisarchitecten bureau is een feit. Met een Microkrediet aanvragen, wil zij geld lenen en groei realiseren. Ze zet het bedrag in voor inventaris, inrichting en machines voor het bedrijf. 
 

Arrow

Ondernemerschap versterken 

Qredits Bonaire heeft als doel om het ondernemerschap op Bonaire te versterken door kredieten tot $50.000,- aan te bieden aan (startende) ondernemers. Ook biedt zij persoonlijke coaching aan. Daarmee treedt zij op als partner van de ondernemer. 
 
Sinds eind 2015 is Qredits gestart met een vestiging op Bonaire aan de Kaya Amsterdam 23, Kralendijk. Inmiddels zijn er vele kredietaanvragen bij Qredits ingediend en zijn er 100 gefinancierd. De ondernemingen zijn zeer divers, van lokale visserij, tot kledingwinkel, van juicebar tot een leuk restaurantje. 

Allen hadden moeite met financiering en zochten naar net dat extra steuntje in de rug.  Daarnaast biedt Qredits ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan. Dit kan met de e-learning Ondernemingsplan Schrijven (beschikbaar in drie talen) of deelname aan de EigenBaas Avondschool.