na een geslaagde training lacht een vrouw in de camera

Event | Impact begint bij Qredits

Sociaal en duurzaam ondernemen

Impact begint bij Qredits

Ben jij al bezig met sociaal of duurzaam ondernemen? Of wil je er meer over weten? Dan organiseert Qredits hét evenement voor jou! Kom maandag 27 november 2023 naar ons gratis Impact evenement en ontdek wat jij kunt doen om sociale en duurzame impact te maken met jouw bedrijf. 

Over het event:

 • Maandag 27 november 2023
 • 13:00 uur tot 18:00 uur
 • Kanaal30 in Utrecht

Kleine stappen, grote impact

Impact maken met je onderneming kan op allerlei manieren. Met kleine stappen maak je al grote impact op je omgeving. Tijdens het evenement gaan we in gesprek met verschillende kleine ondernemers en grotere bedrijven die hun ervaring delen over circulair, sociaal en duurzaam ondernemen.  

Informatieplein

Daarnaast ben je de hele middag welkom op het informatieplein. De plek om te netwerken, informatie op te halen bij verschillende stands van onder andere de KvK en Social Enterprise en de duurzame en sociale producten te shoppen van bedrijven als Six Senses en La Femme Qui Rit. Uiteraard sluiten we de dag af met een borrel. 

Keynote speaker: Martin Kniest 

Op het event maak je kennis met sociaal ondernemer Martin Kniest, onder andere bekend van de populaire documentaireserie ‘De Wasstraat’. In deze serie staan zijn wasstraten centraal, die worden gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens zijn inspirerende lezing laat Martin zien hoe je als organisatie succesvol maatschappelijk verantwoord onderneemt. 

Programma

Je bent de hele dag welkom op de informatie- en ondernemersmarkt. Hier tref je informatiepunten van o.a. Qredits, Social Enterprise, KVK en WerkgeversServicepunt. Er is een sociale marktplaats en op de ondernemersmarkt koop je duurzame producten van La Femme qui Rit, Six-Senses, i-did en Zimba-Arts.

 

 • 13:00 - 13:30 uur: ontvangst

Op de informatiemarkt ontvangen we je graag met een kop koffie van Pure Africa. Eerlijke koffie, rechtstreeks van de koffieboer.

 • 13:30 - 13:50 uur: in gesprek met Qredits en Zimba-Arts

Monique Ooms gaat in gesprek met André Dolsma van Qredits en ondernemer Shadreck Huni van Zimba-Arts.

 • 14:10 - 15:00 uur: Keynote speaker Martin Kniest

Martin Kniest is (sociaal) ondernemer en aanjager. Hij is onder andere bekend van de populaire documentaireserie ‘De Wasstraat’, een veelgeroemde documentaireserie waarvan het eerste seizoen begin 2021 werd uitgezonden. Martin laat zien hoe je als organisatie succesvol maatschappelijk verantwoord onderneemt. 

 • 15:20 - 15:40 uur: in gesprek met Social Enterprise en i-did

In gesprek met Stefan Panhuijsen van Social Enterprise en Mireille Geijssen van i-did. i-did is een organisatie met een sociaal én duurzaam doel. Ze helpen mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt weer aan de slag en stomen ze klaar voor een volwaardige plek in de maatschappij. Tegelijk ruimen ze de textielberg op door van oud textiel gerecycled vilt te maken. Laat je inspireren door hun verhaal!

 • 15:45 - 16:30 uur: workshop Storytelling

Hoe spreek je opdrachtgevers en klanten aan met jouw verhaal? Dat is eenvoudiger dan je denkt! De kracht van een écht goed, authentiek verhaal ligt in het vermogen om mensen te bereiken met beelden en metaforen. In deze interactieve sessie laten Storytelling Coach Arjan Barel en Dr. Nesrien Abu Ghazaleh je zien hoe je impact maakt met jouw verhaal.

 • 16:35 - 17:20 uur: Chris Goemans over duurzame impact

Chris Goemans van Sollutions praat je bij over oplossingen om je energieverbruik te verminderen, stappen voor je energieplan en een belofte aan jezelf.

 • 17:15 - 18:00 uur: netwerkborrel, info- en ondernemersmarkt

Tijd voor een borrel! Deze wordt verzorgd door The Colour Kitchen, een organisatie die een werkplek biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze serveren verse, duurzame hapjes en een drankje. Ook kun je weer terecht op het informatieplein en de duurzame ondernemersmarkt.

 • 18:00 uur: einde

Ontmoetingsplek voor ondernemers 

Het Qredits Impact evenement is de ontmoetingsplek voor ondernemers die hun bedrijf hebben verduurzaamd of een sociale bijdrage leveren met hun onderneming en ondernemers die daar interesse in hebben. Denk je er bijvoorbeeld aan om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te verwelkomen in jouw bedrijf of je te verdiepen in circulair ondernemen? Tijdens het evenement krijg je concrete tips om direct te beginnen. Met kleine stappen maak je grote impact. 

Sparringsessie  

Ben je al goed op weg, maar ben je benieuwd naar de ervaringen van mede-ondernemers? Tijdens het evenement zijn verschillende ervaringsdeskundigen aanwezig met wie je kunt sparren over jouw onderneming. Zo heb je volop nieuwe inspiratie.  

Vragen over het event?

Heb je aanvullende vragen? Bekijk de FAQ's op de Eventbrite pagina. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem via mail, telefoon of chat.