Eigen baas
Een meisje kijkt in de camera, op de muur staat een tekening van een plant Arrow

EigenBaas ervaring Nanke: Frightening Flamingo’s

'Ondernemerschap betekent uit je comfort-zone gaan en iedere dag geconfronteerd worden met je grootste angsten’

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
17-08-2022
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
EigenBaas voor het onderwijs
EigenBaas inspiratieverhalen

Dromen achtervolgen

Nanke Over heeft op haar 21e Flamingo Services opgericht, na deel te hebben genomen aan de EigenBaas avondschool in Den Haag. Momenteel heeft deze jonge onderneemster een eigen kantoor. Nanke is verantwoordelijk voor de marketing- en contentcreatie van verschillende organisaties. Dat verzorgt ze ook voor MVO-organisaties.  

De 24-jarige onderneemster heeft dyslexie en weet als geen ander dat het hard werken is om je dromen waar te kunnen maken. Ze was nog maar 18 jaar toen ze haar eerste onderneming oprichtte en op haar 21e heeft ze Flamingo Services opgericht. Ironisch genoeg zijn vogels haar grootste angst. Nanke: ‘Ondernemerschap betekent; uit je comfort-zone gaan en iedere dag geconfronteerd worden met je grootste angsten’. 

Arrow

Impact maken

Marketing en communicatie heeft veel impact, dit is dan ook hét doel van zowel Flamingo Services als haar klanten; het creëren van impact. ‘Ons doel is om de beste en meest bekende marketingbureau van Nederland te worden’. Momenteel hebben ze 8 tot 10 klanten waarmee ze een duurzame samenwerking hebben opgebouwd en dit neemt alleen maar toe.

Verbonden met de missie en visie

Het bedrijf is momenteel bezig met het benaderen van nieuwe MVO-organisaties. Flamingo Services houdt zich voor deze organisaties kosteloos bezig met de marketing en communicatie. Nanke, zelf reumapatiënt, zich verbonden voelt met de missie en visie van deze organisaties.  

Benieuwd naar het EigenBaas onderwijsprogramma?

Bekijk extra informatie
Het EigenBaas onderwijsprogramma

Niet serieus genomen

‘In het begin nam niemand mij serieus als jonge ondernemer op events. Oudere mannen die zich als ‘jong’ omschreven kleineerden mij en mijn startup; een jonge vrouw met dyslexie die advies zou gaan geven aan een ‘groter’ bedrijf. Er was veel verbijstering en onbegrip. Echter, bleef ik doorgaan en leerde ik dat er na 200 keer ‘nee’, toch 1 keer een ‘ja’ kan zijn.'

Onderneming award

Flamingo Services bestaat inmiddels bijna twee jaar en is gegroeid tot een sterk bedrijf met vijf medewerkers en een kantoor in het centrum van Den Haag. Flamingo Services wil zich uitbreiden door naamsbekendheid te creëren. Bovendien wil het bedrijf een onderneming award uitreiken bedoeld voor jonge ondernemers in de omgeving van Den Haag. Het doel van deze award is het stimuleren van ondernemerschap en jonge ondernemers dezelfde kansen bieden om hun eigen onderneming te kunnen opzetten. Iemand met dezelfde power als Nanke!