Arrow

Het Eigenbaas migranten programma was een succes

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
14-02-2018
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
EigenBaas voor het onderwijs
Nieuws
Over Qredits
EigenBaas voor docenten

Plannen uitschrijven 

14-02-2018 - Met veel plezier kijken wij terug op het de pilot die Qredits in samenwerking met het Albeda College, de gemeente Rotterdam en VluchtelingenWerk Nederland heeft gedraaid. Met het EigenBaas Migrantenprogramma is een inspirerend traject opgezet om migranten te informeren over het ondernemerschap in Nederland. 

Met behulp van het Eigenbaas migrantenprogramma leren ondernemers in wording hoe een ondernemingsplan opgesteld dient te worden. Ook leren ze over de financiële kant van de onderneming. Het schrijven van een financieel plan en het doen van de belastingaangifte zijn taken die hieronder vallen. Na afloop van de twintig lesweken ontvingen de deelnemers afgelopen dinsdag een diploma. 

Voor sommige ondernemers had de avond nog een extra bijzondere lading. Deelneemster Melanya schreef gedurende het traject een steengoed ondernemingsplan en wilde niets liever dan eigen baas worden.  

Arrow

Afronding Eigenbaas migranten programma

Om het bedrijf te kunnen starten had ze krediet nodig. Bij de reguliere bank kon het benodigde krediet niet verstrekt worden. Deswege kwam de Armeense Melanya bij Qredits terecht. Uiteindelijk diende ze haar aanvraag in! 

Aan het einde van de feestelijke avond was aan Elwin Groenevelt, directeur van Qredits, de eer om Melanya te verrassen met het aangevraagde krediet. Vanaf nu staat de eventplanner en bakster in hart en nieren niets meer in de weg om haar eigen bedrijf te starten. 

20 weken later

Na 20 weken training, coaching en het volgen van een e-learning zijn van de 13 deelnemers maar liefst 5 ondernemers daadwerkelijk gestart met eigen bedrijf. De overige deelnemers zijn nog niet zover, maar hebben enorme stappen gezet in het ontwikkelen van hun plannen.  Een prachtig resultaat voor deze pilot. Wij zijn dan ook heel trots op dit resultaat en hopen dat de ondernemingen prachtige resultaten mogen gaan boeken! 

Qredits is dan ook voornemens om in samenwerking met de betrokken partijen in andere Nederlandse gemeenten ook het EigenBaas Migrantenprogramma te starten.