Arrow

Ondernemersverhaal Lars Spiele - Klof

'Koers houden door Qredits'

Floris-jan Veldhuis
Geschreven door
Floris-jan Veldhuis
Content marketeer
Toegevoegd op
09-08-2023
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Ondernemersverhalen

Mijn visie op service

‘Na negentien jaar werken voor grote winkelketens wordt het tijd dat ik de touwtjes in eigen handen neem. Vanuit mijn liefde voor denim en mijn eigen visie op service wil ik mijn gasten blij maken en verrassen, want daar ben ik goed in, daar word ik gelukkig van. Ik wil terug naar de kern van het vak, het is tijd voor Klof!’ Dat zijn de eerste regels van mijn ondernemingsplan.

Arrow

Ondernemingsplan

Ik schreef het Ondernemingsplan in februari, deze is al snel door Qredits beoordeeld. nu is het augustus en gaat mijn kledingwinkel Klof open. Een droom die uitkomt! 

Natuurlijk bouw je een winkel niet in een paar maanden. Ik roep al jaren dat ik mijn eigen winkel ga beginnen. Maar wanneer, dat was nog vaag. Tot de dag dat mijn werkgever en ik concludeerden dat we niet samen verder wilden. Dat was december 2016. Het was meteen duidelijk: dit was mijn kans om een eigen zaak te starten.

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder.
Vraag krediet aan

Een visie en doel

Ik heb veel winkelervaring, als verkoper, als bedrijfsleider en als manager. Maar een eigen zaak opzetten is andere koek. Ondernemingsplan, financiering, pand, inrichting, inkoop: er komt veel bij kijken. Wat mij steeds heeft geholpen was mijn eigen eigenwijsheid –of visie, kun je ook zeggen. Ik had precies voor ogen welke zaak ik wilde maken, voor welke klant. Een stoere, echte mannenwinkel, met mooie merken. Veel denim. En ook schoenen, bovenkleding, armbanden, hoeden. Interieur-items. Boeken. Barbecues. Mannenspullen. 

Tijd voor klof

Als je die visie hebt en je durft die te delen, dan gebeuren er mooie dingen. De inkoop had ik al snel voor elkaar. Het pand ook. Daarnaast hebben veel mensen me geholpen om koers te houden: de boekhouder, de coach van Qredits, maar ook de interieurstyliste, de ontwerper en, niet te vergeten vrienden en familie. 

En nu gaat Klof open. Dat was hard werken, vooral de laatste dagen. Ik kan niet wachten om mijn droom te gaan leven, om in de winkel te staan en klanten blij te maken. De tijd is gekomen om te gaan ondernemen. Ja, het is nu tijd voor Klof! 

De voordelen van Qredits

Onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk

Jouw succes staat bij ons voorop!

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij