groep kinderen met volwassen vrouw in Sint Maarten Arrow

Nieuws: Qredits biedt hulp bij wederopbouw Sint-Maarten

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
09-02-2018
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Over Qredits

Samenwerking

9 februari 2018- De Nederlandse overheid heeft Qredits de kans gegeven om als kredietverstrekker zonder winstoogmerk bij te mogen dragen aan de wederopbouw van de eilanden. Qredits kan met hulp van de overheid zakelijke kredieten uitgeven met een rentetarief van slechts 2%. Zowel op Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius wordt de mogelijkheid tot het aanvragen van een krediet geboden aan ondernemers, zowel startend als bestaand.  

Staatssecretaris Knops benadrukt het belang van ondernemerschap op het eiland; 'Ik ben blij met de samenwerking met Qredits. Het is voor de werkgelegenheid van belang dat ondernemers snel kunnen herstarten. Nieuwe bedrijfjes zorgen voor een diversere en weerbare economie. Daar profiteert de hele samenleving van.’ 

Familiebedrijf

Een van de ondernemers die met de hulp van Qredits zijn zaak weer op kan starten is Eric Bendahan. Hij is slachtoffer geworden van de ravage die de tropische cycloon achterliet. Voor de komst van de orkaan had Eric een goed lopend bedrijf, ontstaan als familiebedrijf. CIRExpress transporteert goederen over land en over zee. De verwoestende storm heeft zijn sporen achtergelaten op het kantoor en heeft het materiaal van Eric aangetast. Met de lening van Qredits heeft hij een vrachtauto kunnen kopen.  

Wederopbouw

Er is momenteel veel vraag naar vervoer op het eiland, om spullen te vervoeren voor de wederopbouw. Zo zorgt de vrachtauto niet alleen voor inkomsten die Eric goed kan gebruiken, maar voorziet hij met zijn truck ook nog in de behoeftes op het eiland. De lage rente geeft hem de ruimte om zijn kantoor weer op te knappen en om zo snel mogelijk samen met zijn familie weer de ondernemer te worden die hij was. 

Dit project is één van de early recovery projecten die wordt gefinancierd uit het Nederlandse Wederopbouwfonds voor Sint-Maarten, onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Voor de early recovery fase is 7 miljoen euro beschikbaar gesteld voor projecten die direct effect hebben voor de bevolking op Sint-Maarten.