Arrow

Qredits Curaçao viert 100ste Krediet

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
18-06-2020
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Krediet
Over Qredits

Viering 100stekrediet

WILLEMSTAD, 18 juni 2019 – In april 2018 heeft Qredits Microfinanciering Nederland zich op Curaçao gevestigd. Qredits Curaçao heeft sinds de opening op het eiland 3,5 miljoen gulden verstrekt aan kredieten aan ondernemers. Nu, iets meer dan een jaar, verstrekt Qredits haar honderdste krediet op het eiland, een mijlpaal voor de sociale kredietverstrekker.

Minister President Eugene Rhuggenaath en Minister van Economische Ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha brachten gisteren een bezoek aan Marshe Rondó in Punda tijdens de viering van het 100stekrediet. Klant Arron Balentina, één van de ondernemers die Qredits heeft kunnen financieren op Curaçao en ook de 100steklant, was aanwezig.

Marlijn Fish Stick & Grill

De heer Balentina heeft zijn bedrijf kunnen opstarten dankzij het krediet van Qredits. Marlijn Fish Stick & Grill is een ambulante viskraam waar je dagelijks terecht kunt voor lekkere en vers gebakken vis, verschillende visschotels en vishapjes. Meneer Balentina is een zeer enthousiaste ondernemer. Waarschijnlijk zal hij met zijn zaak ook werkgelegenheid creëren in de nabije toekomst. Zo zorgt Qredits niet alleen voor een financiering voor (nieuwe) ondernemers maar draagt zij ook indirect bij aan de werkgelegenheid op het eiland.

Ondernemersdromen

Algemeen directeur en oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, is trots dat er binnen een half jaar al zoveel ondernemersdromen mochten uitkomen. 'Qredits is in april 2018 op Curaçao gestart om lokaal ondernemerschap te stimuleren. Een beter ondernemerschapsklimaat op Curaçao begint bij meer kansen voor startende ondernemers. En dat is precies wat Qredits biedt. Met kredietverlening en coaching voor startende en bestaande bedrijven én begeleiding aan aspirant ondernemers bij het schrijven van een doordacht business plan.

Het afgelopen jaar zijn er inmiddels meer dan 100 lokale ondernemers gefinancierd door Qredits en een veelvoud begeleid. Als gevolg van dit succes verhogen we nu onze kredietlimiet op Curaçao naar ANG 100,000. Zodat nog meer bestaande en startende bedrijven kans hebben op groei en innovatie.'

Arrow

Verhoging kredietlimiet

Gebleken is dat op het eiland de behoefte heerst om een hoger bedrag te kunnen lenen. Qredits heeft dan ook besloten om haar kredietlimiet te verhogen tot Naf 100.000. Deze limiet is al gebruikelijk op de andere kantoren van Qredits in de Cariben en is dus nu ook op Curaçao beschikbaar.

Meer dan krediet alleen

Met het kantoor op Curaçao werd in april 2018 de vierdevestiging van Qredits op de Cariben een feit. Team Cuarçao is dagelijks bezig om de kredietaanvragen te beoordelen. Op het kantoor in Willemstad, aan de Caracasbaaiweg 186b, kunnen ondernemers niet alleen terecht voor een krediet. Maar ook voor coaching en hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan kun je terecht bij Qredits. Ook een krediet aanvragen voor je eigen onderneming? Op de Facebookpagina van Qredits Curaçao kun je een filmpje bekijken over hoe gemakkelijk en snel je een krediet aan kunt vragen bij Qredits.