Arrow

Qredits en Cultuur+Ondernemen lanceren Cultuurlening voor BES-eilanden

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
20-05-2022
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Nieuws
Krediet
Over Qredits

BES-cultuurlening

Almelo, 31 augustus 2021 – Qredits en Cultuur+Ondernemen lanceren samen de Cultuurlening op de BES-eilanden. Qredits is betrokken vanwege het grote netwerk en aanwezigheid op de Cariben en Cultuur+Ondernemen is de verstrekker van de Cultuurlening. Deze lening is ten behoeve van ondernemers die actief zijn in de culturele en creatieve sector op Bonaire, St. Eustatius en Saba.

De BES-Cultuurlening kan gebruikt worden voor de financiering van nieuwe projecten of voor investeringen door ondernemers in de culturele en creatieve sector. Denk hierbij aan ondernemers die actief zijn op het gebied van beeldende kunst, fotografie, grafische vormgeving, mode, design, multimedia, muziek, literatuur en creatieve broedplaatsen. De BES-Cultuurlening is een microkrediet van minimaal $2.500 en maximaal $40.000 en de rente bedraagt 1% gedurende de looptijd van de lening. Het verstrekken van de lening zal verlopen via het Qredits-kantoor op Bonaire.

Arrow

Ondernemerschap in de culturele en creatieve sector

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Ze draagt bij aan de professionalisering van culturele organisaties en zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven. Daarnaast ondersteunt ze al jaren ondernemers in de cultuursector in Nederland met onder andere laagrentende financieringsfaciliteiten, zoals Cultuurleningen. Dit doen ze via het Fonds Cultuur+Financiering. Op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt dit product nu ook beschikbaar gesteld voor de BES-eilanden.  

'Met een Cultuurlening kunnen kunstenaars, creatieven en culturele organisaties hun onderneming écht een boost geven. We zijn blij dat we culturele en creatieve ondernemers op Bonaire, St. Eustatius en Saba dit nu ook samen met Qredits kunnen bieden.' – Titia Haaxma, directeur-bestuurder Cultuur+Ondernemen.

Internationaal ondernemerschap

Qredits verstrekt sinds 2009 kredieten en biedt tools en coaching aan ondernemers in Nederland. Daarnaast is Qredits ook internationaal actief om ondernemer, startend of bestaand, te helpen met krediet, coaching of tools van de Academy. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is Qredits sinds 2015 actief op Bonaire. Daarop volgden Aruba en St. Maarten (van waaruit ook Saba en St. Eustatius worden bediend) en sinds 2018 is op Curaçao ook een vestiging geopend. Qredits heeft al ruim 12 jaar ervaring met het op verantwoorde wijze verstrekken van financieringen.

'Met deze samenwerking tussen Qredits en Cultuur+Ondernemen hebben we de krachten van beide partijen gebundeld. Hiermee bieden we toegang tot financiering tegen zeer gunstige voorwaarden. We zijn er trots op om samen zowel starters als bestaande ondernemers in de culturele en creatieve sector te kunnen helpen op Bonaire, St. Eustatius en Saba.' – Elwin Groenevelt, algemeen directeur Qredits.

Méér dan een lening

Dankzij de BES-Cultuurlening worden ondernemers in de culturele en creatieve sector op de eilanden geholpen door middel van financiering. De maximale looptijd is 96 maanden en in de eerste zes maanden is er geen sprake van aflossing. Ondernemers kunnen deze financiering gebruiken voor werkkapitaal en investeringen. Daarnaast kunnen zij ook nog gratis gebruik maken van een Qredits Coach en ondernemerstrainingen. Met de verschillende trainingen die Qredits aanbiedt kunnen ondernemers het beste uit zichzelf én de onderneming halen.