Arrow

Nieuws: Qredits maakt weer deel uit van de youth business international en citi foundation partnership

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
08-11-2017
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
EigenBaas voor het onderwijs
Nieuws
Over Qredits
EigenBaas inspiratieverhalen
EigenBaas voor docenten

Steun van Citi

Almelo, 8 november 2017 - Qredits is een trotse partner van de nieuwe samenwerking tussen Youth Business International (YBI) en de Citi Foundation. YBI en Citi Foundation kondigden vandaag hun nieuwe tweejarige samenwerking aan om jonge ondernemers in Europa te ondersteunen.

Qredits is dankbaar voor de steun en heeft deze gebruikt om haar EigenBaas schoolprogramma en ondernemerstrainingen verder te professionaliseren. Met de steun van Citi was Qredits in staat om hun e-learning hoe schrijf ik een ondernemingsplan voor mbo- en hbo-studenten volledig te updaten en uit te breiden. Een educatieve uitgeverij heeft een officieel tekstboek geschreven voor bij de e-learning, die nu voor veel studenten klaar moet zijn.

Arrow

EigenBaas schoolprogramma

Alleen al deze herfst nemen 1500 studenten deel aan het programma op 60 scholen in Nederland en velen hebben zich al aangemeld voor volgend jaar.  Bovendien worden er dit najaar door heel Nederland 8 series EigenBaas-avondlessen gegeven.

Het vorige partnerschap, dat liep van 2015 tot 2017, was de katalysator voor het regionale programma Youth Business Europe, dat de oorspronkelijke doelstellingen heeft overtroffen en meer dan 2.490 jongeren heeft ondersteund bij het starten of laten groeien van een bedrijf. Het heeft ook meer dan 9.000 jongeren opgeleid in ondernemerschap en meer dan 850 jonge ondernemers begeleid in hun bedrijfsvoering.

De jeugdwerkloosheid in Europa blijft stijgen - 16,7% in juni 2017 - en dit nieuwe partnerschap wil voortbouwen op de succesvolle resultaten van Youth Business Europe om dit dringende probleem aan te pakken. Dit programma heeft al mensen geholpen zoals Mustafa, die een bedrijf heeft opgezet dat sociale integratiecursussen voor migranten in Zweden aanbiedt, en Alicia, die een bedrijf is begonnen om vrouwen in Spanje met elkaar in contact te brengen en hen op die manier professioneel sterker te maken.

Belangrijkste kenmerken en toekomstige doelen

  • Dit meest recente partnerschap is uitgebreid met twee nieuwe landen; het programma omvat nu YBI-lidorganisaties in zeven landen: microStart in België, Positive Planet en Adie in Frankrijk, KIZ in Duitsland, PermicroLab in Italië, Qredits in Nederland, Youth Business Spain in Spanje en NyforetagarCentrum in Zweden. Het programma wordt momenteel uitgebreid naar Ierland.
  • In de komende twee jaar
    - zullen 8.700 extra jongeren een ondernemerschapstraining krijgen;
    - zullen meer dan 2.500 jongeren een bedrijf starten of laten groeien;
    - zullen meer dan 1.000 jongeren begeleid worden bij het opbouwen van een bedrijf.

Het resultaat is dat jonge ondernemers meer werkgelegenheid creëren voor jongeren in de acht Europese landen.

Het partnerschap omvat ook een gezamenlijke werkcomponent voor de aangesloten organisaties, die nieuwe methodologieën zullen ontwikkelen om jonge ondernemers in heel Europa te ondersteunen.  Andrew Devenport, CEO van YBI: ‘De resultaten van het eerste partnerschap overtroffen onze verwachtingen en lieten zien dat er behoefte is aan innovatie in de ondersteuning van ondernemerschap voor jongeren op regionaal niveau. In dit nieuwe partnerschap met de Citi Foundation zullen we meer manieren onderzoeken om onze steun aan jonge ondernemers te ontwikkelen, waarbij we de digitale en sociale componenten in het innovatieproces zullen versterken.’

Investeren in de jeugd

Zdenek Turek, Europe Cluster Head, CEO Citibank Europe Plc, CCO Ireland zei: ‘Investeren in de jeugd van tegenwoordig is cruciaal voor de gezondheid van de samenleving en de economie. Doelgerichte programma's zoals Youth Business Europe hebben jongeren ondersteund bij het ontwikkelen van nieuwe bedrijven die een positieve bijdrage hebben geleverd aan economische groei en sociaal welzijn. Onze verdere samenwerking met YBI, in het kader van ons Pathways to Progress-initiatief, zal voortbouwen op onze prestaties en meer jongeren op een duurzaam economisch pad zetten.’

De samenwerking is een van de vlaggenschipprogramma's van de Citi Foundation in EMEA en maakt deel uit van het Pathways to Progress-initiatief, dat stedelijke jongeren voorbereidt op en toerust met de middelen om te gedijen in de hedendaagse economie. Dit jaar werd Pathways to Progress wereldwijd uitgebreid, met een toezegging van $100 miljoen van de Citi Foundation om vóór 2020 500.000 jongeren te bereiken met ondernemerschaps- en inzetbaarheidstrainingen.