Arrow

Verduurzamen met de MKB-Duurzaamheidslening

'Ik houd niet van lenen, maar dit gaat in principe om een lening die zichzelf terugverdient.'

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
09-02-2023
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Ondernemers die verder willen
Krediet
Duurzaam ondernemen

Verduurzaming van het pand

Twaalf jaar geleden werd Jasper mede-eigenaar van restaurant de Weijenborg. Hij runt dit samen met zijn ouders en vrouw. Ze zitten in een prachtig, maar slecht geïsoleerd pand uit 1739. En in april dit jaar kochten ze een tweede pand. Daar moesten ze iets mee. De MKB-Duurzaamheidslening bood de perfecte oplossing: verduurzamen met een gunstige rente én korte looptijd.

Arrow

MKB-Duurzaamheidslening

Verduurzamen wilden Jasper en zijn ouders al wel eerder. Het huidige pand heeft enkelglas en het dak is niet geïsoleerd. Maar door een drukke ondernemersagenda was het er nog niet van gekomen. Daarbij kochten ze in april dit jaar het pand van de buurman. Ook dit pand heeft gebreken. Gezien de staat en hoge energieprijzen moesten ze daar direct iets mee. Ze vonden advies en financiering met de MKB-Duurzaamheidslening via Qredits. Uiteindelijk zijn alle gebreken aangepakt en de verduurzamingsmogelijkheden zijn benut.

De MKB-Duurzaamheidslening geeft ondernemers de mogelijkheid om energiebesparende investeringen te doen, tegen een lage rente. Daarnaast kan de lening ook gebruikt worden voor werkkapitaal om de kosten te overbruggen tot het moment dat je investeringen gedaan zijn. Er zitten enkele restricties vast aan de MKB-Duurzaamheidslening:

  1. De lening bedraagt maximaal €50.000
  2. Rente 2,50% gedurende looptijd van de lening
  3. Looptijd maximaal 7 jaar
  4. Annuïteitenlening
  5. Eenmalige behandelingskosten €450
  6. Je bedrijf is gevestigd in Overijssel
  7. Vermeld in de aanvraag 'MKB Duurzaamheidslening'

De onderneming van Jasper is door de lening verduurzaamd maar hoe duurzaam is jouw onderneming? 

Vul de Duurzaamheidsscan in

Qredits helpt je verder
Vul de Duurzaamheidsscan in

Qredits, een schot in de roos

Jasper en zijn ouders hebben de lening afgesloten bij Qredits. ‘Per toeval kwamen we bij Qredits terecht, dat bleek een schot in de roos’, vertelt Jasper. ‘Rick van Qredits kwam bij ons thuis om de mogelijkheden te bespreken. Heel doelgericht en informeel. Een fijn gesprek! En ik moet zeggen, het scheelt ook wel dat jullie uit Twente komen. Dat praat toch lekker.’

Jasper is een creatieve ondernemer. Altijd vol van nieuwe ideeën. 'Ik ben zo ontzettend trots op hoe het bedrijf nu staat. We draaien ontzettend goed met een heel leuk team. We zetten grote stappen! Duurzaamheid staat vanaf nu op onze agenda. En dat blijft zo!'

Training duurzaam ondernemen

Qredits helpt ondernemers niet alleen met krediet. Qredits doet meer dan dat. We bieden ondernemers ook training en coaching aan. Qredits heeft ook een training rondom Duurzaam Ondernemen ontwikkeld. 

Lees en leer meer over wat duurzaamheid kan betekenen voor jouw bedrijf!

De voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk

Jouw succes staat bij ons voorop!

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij