een vrouw kan bakker worden door zakelijk krediet van Qredits Arrow

Uitbreiding personeel

Dit moet je weten als je personeel aanneemt

Personeel aannemen voor je bedrijf

Bij een groeiend bedrijf heb je al snel handjes te kort. Het werk neemt toe en daarvoor heb je te weinig capaciteit. Je wil personeel aannemen. Leuk en spannend! Hoe pak je dit aan? Qredits helpt je op weg. Met (voor)financiering van je personeel en een training over personeel en leidinggeven.  

  • Volg de training Personeel en leidinggeven
  • Vraag Flexibel krediet aan
  • Tips voor het werven van personeel

Personeel aannemen voor je bedrijf

Met personeel kun je stappen maken met je bedrijf. Nieuwe mensen brengen naast extra handjes, ook kennis en inzichten mee. Een waardevolle aanwinst voor je bedrijf. Maar je wil natuurlijk wel de juiste mensen vinden, de boel juridisch goed regelen en de financiering op orde hebben voor je personeel.  

Waar je aan moet denken bij het werven van personeel

Bepaal wat je nodig hebt

Voordat je start met werven, bepaal goed wat je nodig hebt. Denk aan competenties en een functieomschrijving, maar ook het aantal uren. Fulltime of parttime.  En wil je iemand vast in dienst of heb je tijdelijk hulp nodig? Ook zijn er programma’s die werk uit handen kunnen nemen, zoals hulp met je administratie.  

Maak je vacature en verspreid deze

Schrijf een aantrekkelijke vacature met duidelijk vacaturetitel, informatie over de functie, je bedrijf en wat jij iemand te bieden hebt. Denk ook aan secundaire voorwaarden. Gebruik daarna de juiste wervingskanalen om je vacature onder de aandacht te brengen. Denk aan je eigen website, vacaturebanken, social media en je netwerk. Zoek je mensen binnen een bepaalde branche? Kijk eens naar specifieke vacaturebanken of platformen voor die branches.  

In gesprek gaan 

Zodra je reactie(s) krijgt is het belangrijk om de kandidaten te onderzoeken. Als er kandidaten zijn die je aanspreken kun je in gesprek gaan. Vraag daarin naar flexibiliteit, werkervaring en specifieke werkvoorbeelden. Kijk verder ook vooral of er een klik is en de persoon bij jouw bedrijfscultuur past. Om vaardigheden te testen kun je iemand een opdracht laten doen tijdens de sollicitatie. Ook kun je de referenties van de kandidaat nabellen en kijken of iemand de waarheid spreekt.  

Salarisvoorstel

Is er een klik en is de kandidaat geïnteresseerd? Dan kun je een salarisvoorstel doen. Kijk hierin naar de marktwaarde, werkervaring van de kandidaat en bepaal secundaire voorwaarden. Het is verstandig je te laten adviseren door bijvoorbeeld je boekhouder of accountant. Er zijn ook veel tips te vinden online.  

Iemand aannemen: de juridische aspecten

Hoera, je neemt iemand aan! Nu is het tijd voor de juridische aspecten. Zoals het arbeidscontract, het invullen van formulieren en voldoen aan bepaalde regelgeving. Denk aan premies, een salarissysteem, verzekeringen en mogelijke vergunningen (voor mensen buiten de EU of EER). Laat je hierin ook goed adviseren door je boekhouder, accountant of een adviseur met ervaring op dit vlak.  

Personeel uitbetalen

Je personeel is voor je aan het werk. Grote kans dat je hem of haar de eerste tijd niet direct terugverdient. Dan heb je wat (voor)financiering nodig. Qredits helpt daarbij! Met Microkrediet en Flexibel krediet. 

Goed zorgen voor je personeel

Zodra je goed personeel binnen hebt, wil je ook graag dat ze blijven. Elke medewerker heeft andere behoeften en andere sturing nodig. In de training Personeel & Leidinggeven leer je wat er komt kijken bij het aannemen van personeel. En hoe je een sterk team bouwt en houdt! 

Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen