een vrouw werkt aan haar ondernemersplan Arrow

Ondernemingsplan template

Een ondernemingsplan brengt jouw idee tot leven

Handig template voor jou

Je hebt een waanzinnig idee. Het kriebelt al even. En nú ga je de stap zetten: je begint voor jezelf! In je hoofd weet je precies hoe je dit gaat aanpakken. Het moet alleen nog op papier. 

Wij hebben een handig ondernemingsplan sjabloon voor je gemaakt. Kwestie van invullen en klaar! Deze is gratis te downloaden.

  • Het is een sjabloon met pagina’s die je zelf kunt invullen 
  • Het zet jouw ideeën voor een eigen bedrijf op een rij 
  • Het bevat alle nodige vragen zodat je een goed plan kunt maken 
  • Je kunt het gebruiken voor je potentiële zakenpartners en voor een eventuele kredietaanvraag 
  • Met dit ondernemingsplan voorbeeld kun je gelijk aan de slag

Hulp bij je ondernemingsplan ?

Wil je graag hulp met het maken van je ondernemersplan? Volg dan de Ondernemersschool van Qredits. Maak met een bedrijfsplan voorbeeld de start met je eigen bedrijf.

Na het volgen van de ondernemersschool ben jij klaar om je ondernemersplan te presenteren.

Uitleg over een ondernemingsplan

Je wil een eigen zaak beginnen. De eerste stap is dan het maken van een ondernemingsplan. Maar waar begin je? Daar helpen we bij. Voor startende ondernemers hebben we een ondernemingsplan sjabloon gemaakt. Een eenvoudig en uitgebreid template om jouw bedrijfsidee tot leven te brengen.  

In een ondernemingsplan beschrijf je wie jij bent als ondernemer en welk product of dienst je wil verkopen. Ook geef je aan hoe je deze in de markt gaat zetten en hoe je alles gaat financieren. In het kort komt dit in je ondernemingsplan te staan: 

  • Een beschrijving van jou en je onderneming 
  • Een marketingplan 
  • Een financieel plan 
  • Dit de opzet voor je business plan

Hulp van een coach met het format ondernemingsplan

Lukt het niet of wil je dat iemand meekijkt? Je kunt het coachtraject ondernemingsplan schrijven volgen. Dan word je geholpen met het maken van je ondernemingsplan! 

Arrow

De checklist voor jouw ondernemersplan, wat staat er in een ondernemingsplan?

Informatie over jou als ondernemer

Wie ben je? Kom je bijvoorbeeld uit een ondernemersgezin? Wat is jouw motivatie om je eigen bedrijf te beginnen en wat spreekt jou aan in het ondernemerschap? Welke kwaliteiten heb je om jouw bedrijf tot een succes te maken? Ontdek met de Ondernemerstest welk type ondernemer jij bent!

Informatie over jouw bedrijf en jouw klanten

Wat is de naam van je bedrijf, wat ga je doen en hoe ga je van jouw idee een groot succes maken? Hoe ziet de markt eruit? Heb je veel concurrenten en hoe staan zij in de markt; bewegen zij mee met trends en ontwikkelingen in jouw branche? Wie is jouw doelgroep, welke kenmerken of interesses hebben zij?

Een marketingstrategie

Met de marketingmix bepaal je jouw marketingstrategie. De informatie voor een goede marketingmix is verdeeld in 5 onderdelen: product, prijs, plaats, promotie en personeel. 

Een financieel plan

Eén van de belangrijkste onderdelen van het ondernemingsplan is het financieel plan. Dit plan is een cijfermatige vertaling van jouw bedrijfsidee. Je denkt stapsgewijs na over belangrijke financiële onderdelen van het ondernemingsplan: de investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting en de liquiditeitsbegroting.

Arrow

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Chat met ons of neem contact met ons op. 

Wat klanten zeggen