tijdens een training van qredits schrijft een man iets op Arrow

Een ondernemingsplan schrijven begint bij Qredits

Zet de eerste stap met onze gratis e-learning

De e-learning Ondernemingsplan schrijven 

Sta je te springen om te beginnen met jouw eigen bedrijf? Dan is een ondernemingsplan en financieel plan een belangrijke eerste stap! Een ondernemingsplan wordt ook wel een bedrijfsplan genoemd. De gratis e-learning van Qredits helpt je op weg. Het is een onlinecursus die je op je eigen tempo en in je eigen tijd kunt volgen.  

Na het volgen van de e-learning:

 1. Weet je wat er in een ondernemingsplan moet staan 
 2. Heb je inzicht in de haalbaarheid van jouw idee  
 3. Kun je jouw idee vertalen naar een concreet bedrijfsplan  
 4. Maak je een bedrijfsplan én een financieel plan  
 5. Is jouw bedrijfsplan af en kun je financiering aanvragen voor jouw bedrijf!  

Een ondernemingsplan schrijven, waar begin je?

Je bent op vakantie en denkt: ik wil wat anders met mijn werk. Misschien wel voor jezelf beginnen. Je wilt je eigen droombaan creëren. Maar hoe kom je erachter hoe je je werkleven anders kan aanpakken?  

Ben jij nog zoekende naar je ideale baan en hoe je dat gaat aanpakken? Dan hebben wij een aantal tips voor je:  

 • Praat met de mensen in je omgeving die jou goed kennen. Zoek uit wat jouw passie is en hoe je die kan vertalen naar een bedrijfsplan. 
 • Maak je plan concreet. Weet je al of je liever klein begint of wil je gelijk grote stappen maken? Heb je een pand nodig voor je horecaonderneming? Of begin je liever een webshop voor het verkopen van je eigen sieraden?   
 • Ken je eigen kwaliteiten. Waarom moeten klanten straks voor jou kiezen in plaats van de concurrent? Wat doe jij anders?  En hoe zorg je ervoor dat ze bij jou écht goed geholpen worden?   

Weet je nog niet goed waar je passie ligt, hoe je moet beginnen en hoe je je klanten kan vinden? Dan is het verstandig om te starten met de Ondernemersschool.    

Weet jij al wel wat je wilt doen en heb je de juiste kennis en vooropleiding om aan de slag te gaan? Begin dan met het schrijven van je ondernemingsplan.  

De checklist voor jouw ondernemersplan, wat staat er in een ondernemingsplan?

Informatie over jou als ondernemer

Wie ben je? Kom je bijvoorbeeld uit een ondernemersgezin? Wat is jouw motivatie om je eigen bedrijf te beginnen en wat spreekt jou aan in het ondernemerschap? Welke kwaliteiten heb je om jouw bedrijf tot een succes te maken? Vind je het nog lastig deze vragen te beantwoorden? Ontdek met de Ondernemerstest welk type ondernemer jij bent!  

Informatie over jouw bedrijf en jouw klanten

Wat is de naam van je bedrijf, wat ga je doen en hoe ga je van jouw idee een groot succes maken? Hoe ziet de markt eruit? Heb je veel concurrenten en hoe staan zij in de markt; bewegen zij mee met trends en ontwikkelingen in jouw branche? Wie is jouw doelgroep, welke kenmerken of interesses hebben zij?  

Arrow

Een marketingstrategie

Met de marketingmix in jouw bedrijfsplan bepaal je de marketingstrategie. De informatie voor een goede marketingmix is verdeeld in 5 onderdelen: 

 1. Product
 2. Prijs
 3. Plaats
 4. Promotie
 5. Personeel  

Een financieel plan

Eén van de belangrijkste onderdelen van het bedrijfsplan is het financieel plan. Dit plan is een cijfermatige vertaling van jouw bedrijfsidee. Je denkt stapsgewijs na over belangrijke financiële onderdelen van het bedrijfsplan: de investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting en de liquiditeitsbegroting.  

Arrow

Over de e-learning Ondernemingsplan schrijven

Vind je het nog lastig om het een bedrijfsplan op te stellen? In de e-learning Ondernemingsplan schrijven doorloop je alle onderdelen van het bedrijfsplan en het financieel plan. Dit doe je aan de hand van theorie, voorbeelden, video's en tests.  Je maakt verschillende opdrachten en werkt jouw bedrijfsidee uit tot een strak ondernemingsplan en financieel plan.   

De e-learning Ondernemingsplan schrijven is voor iedere startende ondernemer met een bedrijfsidee die nog niet precies weet hoe je een bedrijfsplan en financieel plan moet opstellen. Want hoe vertaal je jouw unieke idee tot een haalbaar financieel plan? De e-learning helpt jou stap-voor-stap met het invullen van het template van je ondernemingsplan. Wil je liever dat een ervaren business coach met je meedenkt over jouw idee en de haalbaarheid? Meld je dan aan bij de Ondernemersschool.  

Het is lastig te zeggen hoe lang het duurt om een ondernemingsplan te schrijven. De ene ondernemer heeft zijn idee sneller op papier dan de ander. Daarnaast heb je als zzp’er vaak minder uitleg nodig dan wanneer je als horecaondernemer, retailer of saloneigenaar een bedrijfsplan maakt. Ook als je krediet aanvraagt, moet je je idee goed onderbouwen in je bedrijfsplan. Het belangrijkste bij een kredietaanvraag is dat je financieel plan op orde is. Neem hier goed de tijd voor of vraag hulp wanneer nodig. Bijvoorbeeld hulp van een Qredits coach. Spar samen over jouw bedrijfsidee en haal het maximale uit jouw plan! 

Je kan het volgende verwachten van de e-learning Ondernemingsplan schrijven

 • De e-learning Ondernemingsplan schrijven is gratis!  
 • Je krijgt 6 maanden toegang tot de e-learning  
 • De e-learning bestaat uit 6 modules die je doorloopt. Je kunt op elk moment stoppen en later weer doorgaan  
 • De e-learning duurt gemiddeld 15 uur  
 • Van deze e-learning is ook een Engelstalige versie beschikbaar  

De e-learning is ook aan te raden als je zoekt naar een ondernemingsplan schoonheidssalon, gratis voorbeeld van een ondernemingsplan, business plan format, template voor je bedrijfsplan of een voorbeeld ondernemingsplan voor zzp’ers. De e-learning is gratis en helpt je aan een goed ondernemingsplan.   

Let op: het maken van een bedrijfsplan kost tijd. Dit heb je niet een uurtje gemaakt. Houd daar rekening mee. Verder is deze e-learning is niet geschikt als je de Nederlandse taal niet voldoende beheerst.  

Hulp nodig bij je ondernemingsplan?

Heb je nog geen idee hoe je een ondernemingsplan opstelt of hoe je moet beginnen met ondernemen? Meld je dan aan voor de Ondernemersschool van Qredits. Daar leer je wat ondernemen is en hoe je zelf een ondernemingsplan opstelt. 

Na de Ondernemersschool online of fysiek:

 • Heb jij je ondernemingsplan geschreven en kun je deze presenteren. 
 • Ben je klaar om de volgende stap als ondernemer te zetten. 
 • Heb je een netwerk opgebouwd met medecursisten. 
 • Is jouw financieel plan compleet. Met dit plan heb je goed inzicht in de financiële kant van jouw bedrijf.

Hulp nodig bij je ondernemingsplan?

Meld je aan voor de Ondernemersschool
Schrijf je in voor de Ondernemerssschool

Stichting Qredits heeft coaches die helpen met mijn ondernemingsplan, hoe zit dat?

Qredits wil als stichting ondernemerschap bevorderen en verbeteren. Als je droomt van een eigen bedrijf dan start je met een briljant idee. Een gat in de markt, een passie, een hobby die je omzet in werk. Hoe leuk is dat. De volgende stap is om daadwerkelijk te gaan starten. Vanuit Qredits zien we dat veel startende ondernemers hun idee niet helemaal hebben uitgewerkt terwijl dat veel inzicht geeft en vaak ook minder problemen in de toekomst. Je dwingt jezelf om kritisch naar jezelf, de markt en de concurrentie te kijken.  

Qredits vindt het belangrijk om starters op weg te helpen met hun ondernemersplan. Dat kan met het Qredits template, een webinar en de Ondernemersschool. Ook een coach kan een ondernemer helpen bij het maken van een ondernemersplan. De ondernemer schrijft maar de coach leest mee en adviseert. Zo kun je jouw ideeën omzetten in een volledig ondernemingsplan.

Arrow
Teun (35)

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening, training of coaching het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen