Arrow

Extra werkzaamheden voor de vrije uren

Investeer tijd in je eigen ontwikkeling.

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
29-04-2022
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Ondernemers die verder willen
Training
Coaching

6 tips om jezelf te ontwikkelen

Tijd over hebben betekent dat je de ruimte hebt om te investeren in jezelf. Tijdens de corona pandemie hadden mensen veel meer vrije uren maar deze uren zijn de afgelopen periode toch weer minder geworden. Desondanks zijn er belangrijke werkzaamheden die soms een klein beetje vrije tijd verdienen. Jezelf ontwikkelen stopt namelijk nooit!

Wij hebben een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet. Lees ze hieronder door en beslis waar jij binnenkort eens mee aan de slag kunt gaan.

Ga goed van start met deze 6 tips

Icon type is not defined

Tip 1: Oefenen met pitchen

De één fluit door een pitch heen, de ander vindt het maar niets. Mocht jij behoren tot die laatste groep, dan is dit kennisdocument jouw redding.

Alle handige tips & tricks omtrent het pitchen, oftewel kort presenteren, staan in dit kennisdocument. En ook niet geheel onbelangrijk: je kunt dit pitchen nu gewoon thuis voor de spiegel oefenen! Hoe vaker je dit doet, hoe zekerder jij van jouw pitch wordt. Zodat je na deze crisis de show steelt tijdens het voorstelrondje op de eerstvolgende netwerkborrel of ondernemersmeeting!

Icon type is not defined

Tip 2: Verdiepen in leasen

Leasen? Het kan zijn dat je hier nog nooit mee te maken hebt gehad. Dit terwijl steeds meer ondernemers hiervan gebruik maken. Nu is de tijd om je erin te verdiepen. Hoe werkt het leasen van bedrijfsmiddelen eigenlijk?

In dit kennisdocument lease staat de informatie die jij wilt weten over het leasen van bedrijfsmiddelen. Handig om je er in te verdiepen, zodat je er later misschien wat aan hebt!

Icon type is not defined

Tip 3: Het schrijven van een offerte

Toen je begon met ondernemen heb je wellicht snel een offerte-sjabloon geschreven. Die kan wel een opfrisser gebruiken. Ga hiermee aan de slag! Met deze succesformule voor het schrijven van een offerte heb jij binnen no-time een offerte op tafel liggen waar je klant straks vol overtuiging ‘Ja!’ op zegt.

Arrow

Icon type is not defined

Tip 4: Ondernemingsplan up-to-date houden

Het kan zijn dat het al een tijd geleden is dat je naar je ondernemingsplan hebt gekeken. Dat is niet erg. Maar het is niet verkeerd om je ondernemingsplan eens goed onder de loep te nemen. Soms geeft het je hernieuwde energie of een frisse kijk op je zaak. Of misschien heb je in de toekomst wel de wens om (extra) krediet aan te vragen. Hiervoor heb je een ondernemingsplan nodig dat up-to-date is.

Laat dit nou een goed moment zijn om hier eens aandacht in te steken! Waar je aan moet denken bij het (her)schrijven van een ondernemingsplan vind je hier

Icon type is not defined

Tip 5: Beginnen aan je boekhouding:

Niets is fijner dan de administratie van je onderneming op orde hebben. Nu kun je die vrije tijd maar beter goed besteden door jezelf te verdiepen in de administratie. Misschien niet het leukste klusje, maar het geeft je wel een goed gevoel na die tijd!

Icon type is not defined

Tip 6: Kijk naar je verbeterpunten:

Dat je even niet aan de slag kunt betekent niet dat je ook daadwerkelijk stil komt te zitten. Grote kans dat er binnen jouw onderneming verbeterpuntjes zijn. Nu is de perfecte tijd om hier even goed voor te gaan zitten en ze op een rijtje te zetten.

Arrow