Ondernemersverhaal Klaartje Schouten - Adrianahoeve Meppen

'Zorg is hier niet alleen het bieden van hulp. Hier biedt Klaartje haar huis aan als thuis.'


 

Ashley Grobben
Geschreven door
Ashley Grobben
Content marketeer
Toegevoegd op
30-07-2021
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Krediet
Ondernemersverhalen

Ondernemen met een glimlach

Met een glimlach kijkt Klaartje om zich heen. Iedereen aan tafel zit te genieten van de pannenkoeken die vrijwilligster Sandra heeft gebakken. Ondertussen helpt Klaartje haar moeder met haar eten. Er worden liedjes geneuried van vroeger en herinneringen worden opgehaald. Vaak zijn het herinneringen van lang geleden. Op Klaartje en de vrijwilligsters na, heeft iedereen aan tafel namelijk ‘de vervelende ziekte van de vergeetachtigheid’, beter bekend als dementie.

Arrow

Mooie invulling

Toen haar moeder ziek werd, merkte Klaartje dat een mooie invulling voor dementerenden niet vanzelfsprekend was bij een dagopvang. Nood brak wet en ze koos ervoor haar moeder thuis te verzorgen en haar iedere dag opnieuw mee te nemen in een zo’n ‘dagelijks mogelijk leven’. Met de tijd groeide de drang om meer te doen met deze visie op de zorg en er een zinvolle invullen aan te geven. En dus zette ze haar ideeën op papier en zo kwam er een heus ondernemingsplan.

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Vraag krediet aan

Het is zoals thuis

Als een warme deken. Zo voelt Klaartje’s dagbesteding voor ouderen die niet meer alleen thuis kunnen zijn. In de ochtend worden de bezoekers opgehaald om de dag door te brengen op de Adrianahoeve in het grensdorp Meppen. Tussen de middag wordt er met zijn allen aan tafel gegeten, koffie gedronken en ook het avondeten staat rond vijf uur te pruttelen op het fornuis in de woonkeuken. De sfeer is er gemoedelijk. Sommigen spelen sjoelen, anderen helpen in de tuin.

Steun van vrijwilligers

Nu zijn we een kleine drie jaar verder. Alle bezoekers zijn iedere dag opnieuw weer op hun plek. Er wordt al gesproken over een kleine uitbreiding. Niet alleen in de grootte van het zorggedeelte van de boerderij, maar ook in het personeelsbestand. Want gelukkig wordt Klaartje in haar missie geholpen door zowel medewerkers als vrijwilligers. De hulp van vrijwilligers is voor veel van onze klanten geen onbekend gebied. Maar liefst een vijfde deel mag rekenen op een helpende hand (of twee). Gemiddeld werken onze klanten namelijk met twee vrijwilligers.

Haar dagbesteding is echt afhankelijk van de vrijwilligers. Want tegelijkertijd pannenkoeken bakken, de bezoekers op het terrein begeleiden en bij nood hulp bieden op het toilet is onmogelijk. Dat zou onverantwoord zijn. ‘Onmisbaar’, noemt Klaartje de vrijwilligsters, die overigens net zo lief en geduldig zijn als Klaartje zelf. Geen moeite is haar teveel.

We zijn er vanuit Qredits dan ook met recht trots op dat we haar een krediet hebben kunnen geven om dit prachtige initiatief werkelijkheid te laten worden.

De voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Liefde voor de zorg

Zorg is hier niet alleen het bieden van hulp. Hier biedt Klaartje haar huis aan als thuis. Een prachtplan waarvoor ze behoorlijk vaak terug naar de tekentafel is gestuurd. Geen bank was bereid haar het geld voor de benodigde verbouwing van haar huis te geven zodat ze de dagbesteding professioneel aan kon pakken. Al haar hoop was dan ook gevestigd op Qredits. 

Toen bedrijfsadviseur Edwin bij haar kwam voor een kop koffie merkte ze de menselijkheid meteen op. En andersom was er ook een klik. Bij Qredits zagen we haar liefde voor de zorg en haar drijfkracht om er volledig voor te gaan. En dus werd het krediet in 2015 verstrekt om haar plannen waar te maken.