Arrow

Vanuit huis werken, dat doe je zo!

Hier vind je 10 tips voor de perfecte thuiswerkdag.

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
03-08-2022
Gemiddelde leestijd
5 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Ondernemers die verder willen
Kennis & Inspiratie

Hybride werken kent voordelen en uitdagingen

Je eetkamerstoel zit toch niet zo lekker als je bureaustoel. Je mist beweging en aanspraak. Of je hebt juist te veel aanspraak, want … je partner en kinderen zijn ook thuis. Oh, en dan heb je daar ook nog: je eigen zaak! Thuiswerken kan een flinke uitdaging zijn. 

Door Corona werken steeds meer mensen thuis, maar dat kan soms lastig zijn. We inspireren je graag met 10 tips zodat jij een ideale thuiswerkdag kan creëren.

10 tips voor jouw werkdag vanuit huis

Icon type is not defined

1. Sta vroeg op

Even lekker snoozen. Op het moment zelf lijkt het een goed idee. Toch is snoozen funest voor je energie, productiviteit en humeur.

Dus: druk uit die wekker en spring uit je bed. Doe dit het liefst tussen 5 en 7 uur. Dan pak je de ochtendenergie en heb je al vóór de middag bergen werk verzet. 

Icon type is not defined

2. Pyjama uit, kleren aan

Je kunt in principe de hele dag in je pyjama doorbrengen. Maar mentaal doet het iets met ons. Blijf goed voor jezelf zorgen. Dit betekent dat je jezelf iedere dag gewoon klaar maakt om naar 'de zaak' te gaan.

Icon type is not defined

3. Fiets naar je ‘werk’

Ontbijt op? Spring dan op de fiets om naar je werk te gaan. Want zeg nou zelf: anders speelt je leven zich af tussen bed en bureau. Echt motiverend is dat niet. Bovendien kan een beetje beweging geen kwaad.

Icon type is not defined

4. Richt een heus kantoor in

Geen kantoor aan huis, dus ontbijtresten op laptop. Ideaal is het niet. Probeer dan toch een eigen plek te maken voor jezelf.

Dus ruim de tafel af, zet je stoel op een andere plek en leg je werkspullen neer. Heb je wel een eigen werkkamer, ga daar dan ook echt zitten. En kom eruit als je pauze hebt!

Icon type is not defined

5. Maak elke dag een top 3

Ben je snel afgeleid of heb je een kleine concentratieboog? Bepaal per dag drie dingen die je wilt doen. Stuur daarbij liever niet op resultaat ,maar op inspanning. Hier een klein voorbeeldlijstje:

  • Ik werk vandaag 1 uur aan social media
  • Ik werk vandaag 1 uur aan mijn website
  • Ik bel vandaag 2 uur met klanten

Het werkt goed als je de avond van tevoren al een doelenlijstje maakt. Dan kun je de volgende dag gelijk starten!

Icon type is not defined

6. Begin met de kikker

Wat? Ja, een bekende strategie in time-management is ‘eat the frog’! Het houdt in dat je meteen ’s ochtends de taak doet waar je het meest tegenop ziet. We zijn vaak geneigd om die voor ons uit te schuiven. Maar dat kost energie.

Als je de kikker meteen slikt, geeft het juist energie.

Icon type is not defined

7. Neem energieke pauzes

Over energie gesproken … weet je wat er gebeurt met je hersen activiteit als je lang stilzit? Niets! Dat wil zeggen: je hersens doen dan niets.

Maak daarom regelmatig tijd voor een korte break. Zet een lekker dansmuziekje aan en leef je uit. Maak je eigen playlist met rustige muziek en elke 30 minuten een energizer.

8. Blijf thuis genoeg bewegen

Zorg ervoor dat je ook echt in beweging blijft. Ga in de pauzes even een stukje wandelen of fietsen. Ook kan even sporten echt de concentratie verbeteren.

9. Eet gezond en ga op tijd naar bed

Het is best verleidelijk om op drukke dagen ‘even snel’ een pizza in de oven te gooien. Om na een lange dag te ontspannen en tot laat in de nacht naar Netflix te kijken. Toch is dat niet wat jou fit en mentaal sterk houdt. Wat dan wel? Gezonde voeding en genoeg slaap.

10. Eindig de dag met dankbaarheid

Geen zorgen, Qredits is geen mental health platform geworden. We zijn blij dat we veel ondernemers kunnen helpen en dat we een sterk team zijn. Als we er weer een sprint op hebben zitten, en zien wat het effect is, dan zijn we dankbaar!