door qredits kan het pand verbouwd worden Arrow

MKB Duurzaamheidslening voor ondernemers in Overijssel

Een lening om je bedrijf te verduurzamen

Wat is een MKB Duurzaamheidslening

Je wil investeren om je bedrijf te verduurzamen en je energieverbruik te verlagen. Dat kan met de MKB Duurzaamheidslening! Met deze lening kun je energiebesparende investeringen doen tot € 50.000 voor jouw onderneming. 

 • Bedrag: maximaal € 50.000 
 • Looptijd: gemiddeld 5 jaar 
 • Rentepercentage: 9,95% 
 • Eenmalige behandelkosten € 450,- 
 • Betaling: vast maandbedrag voor rente en aflossing 

Meer dan € 50.000 nodig? Kijk eens naar MKB-krediet. 

MKB Duurzaamheidslening Overijssel

Een MKB Duurzaamheidslening is een lening tot maximaal € 50.000 voor ondernemers die willen verduurzamen. De lening is bedoeld voor het verminderen van het energiegebruik van jouw onderneming. Denk aan investeringen waarmee je energie opwekt, energie bespaart of het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert. Je betaalt een vast maandbedrag voor rente en aflossing. 

De looptijd van de lening stemmen we samen af. We zorgen dat het betaalbaar voor je is. Gemiddeld is de looptijd 5 jaar. 

Verduurzamen van je bedrijf begint bij Qredits. 

Waar je de lening voor kunt gebruiken: 

 • Energiebesparing voor je bedrijfspand. Maatregelen zoals isolatie, warmteterugwinning of ledverlichting. Dit geldt voor een eigen pand of een huurpand. 
 • Energiebesparende apparatuur. Zoals een energiezuinige koeling, keukenapparatuur, installaties en machines. Maar ook aanpassingen in je productlijn of het terugbrengen van het gebruik van fossiele brandstoffen. 
 • Energiebesparende ruimteverwarming. Denk aan een warmtepomp, infraroodpanelen of verwarming met airco voor het terugbrengen van gasverbruik. 
 • Elektrische bedrijfsauto. Hieronder valt ook het gebruik van biobrandstoffen en/of waterstof voor andere doeleinden. Het doel is om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.  
 • Opwekking duurzame energie. Denk aan de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen of zon-thermische panelen. Ook aanpassingen aan het dak, zodat er zonnepanelen op kunnen, vallen hieronder. 
 • Energieopslag. Zoals batterijopslag om het elektrische net minder te belasten. 
 • Overig. Heb je een ander duurzaam doel of plan? Ga met ons in gesprek! Dan kijken we of deze passend is binnen de doelstelling van de MKB Duurzaamheidslening. 

Samenwerking Qredits, EFO en Provincie Overijssel

De MKB Duurzaamheidslening is een gezamenlijk initiatief van Qredits, de Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel (EFO). Ondernemers kunnen lenen tegen een voordelige rente. Daarmee willen we duurzaamheid bij ondernemers stimuleren.  

Het EFO verstrekt een lening aan Qredits. De Provincie subsidieert een deel van de rentelasten die wij normaal in rekening moeten brengen. Zo kunnen we ondernemers in Overijssel een lage rente bieden.  

De voordelen van Qredits

Snel duidelijkheid

Bij Qredits helpen we je snel verder! Na een 1-op-1-gesprek met een bedrijfsadviseur weet je binnen twee weken of je een krediet kunt krijgen. Daarvoor moeten wel alle documenten compleet en binnen zijn. Lees onder ‘Zo werkt een aanvraag voor een krediet’ welke dat zijn.

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Doe de duurzaamheidsscan

Voor deze lening moet je laten zien wat het effect is van jouw duurzaamheidsinvestering. Dit doe je door de Duurzaamheidsscan in te vullen. De uitkomsten van deze scan ontvang je via de mail.   

Zo werkt een aanvraag voor een Duurzaamheidslening

Om je aanvraag goed en snel te beoordelen, hebben we een aantal documenten nodig. Zorg dat je deze bij de hand hebt en mee kunt sturen.

Voor starters:

 • Je ondernemingsplan. Hier vind je een voorbeeld van een ondernemingsplan.
 • Jouw financiële plan met een opzet voor je investering. Hier vind je een voorbeeld van een financieel plan. 

 Voor bestaande ondernemers:

 • Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren
 • Eventueel tussentijdse cijfers
 • Beschrijving van waar je het geld voor nodig hebt
 • Beschrijving van je ondernemingsactiviteiten

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.