Arrow

Ondernemersverhaal Patrick Spanjer - Dutch Unique Beautifying Bikes

'Qredits starterskrediet voor het recyclen van fietsen'

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
23-08-2021
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Krediet
Coaching
Ondernemersverhalen

Toeval

Een ondernemer in fietsen met een tweewielerfanaat als coach. 'Ik was er niet naar op zoek', zegt Patrick Spanjer van Dutch Unique – Beautifying Bikes. 'Het is allemaal toeval.'

Patrick Spanjer werkte jarenlang in de theaterwereld en was soms maanden achter elkaar op reis. Tot hij, vanwege de bezuinigingen in de culturele sector, zijn baan verloor. Hij voerde het ene na het andere sollicitatiegesprek, maar een job leverde dat niet op. Het vinden van een baan bleek lastiger dan gedacht. 

Arrow

Fietsen opknappen 

Toen zijn Engelse vriendin bij hem introk, was het oude leventje helemaal geen optie meer. Het theaterleven waarbij je veel van huis was, kon niet meer. In de schuur stond nog een oude stadsfiets die Patrick voor zijn vriendin opknapte.  

'Toen de moeder van mijn vriendin haar opgeknapte fiets zag, zei ze: 'In Engeland zijn we dol op zulke fietsen' Daar kun je geld mee verdienen!' Bij toeval was een bedrijfsidee geboren! 

Het opnieuw gebruik van materialen en het hergebruiken van stadsfietsen is ontzettend duurzaam. Een goed voorbeeld van duurzaam ondernemen! Er zijn namelijk minder nieuwe grondstoffen nodig voor de productie van 'nieuwe producten'. Het duurzame bedrijfsconcept heeft uiteindelijk heel erg geholpen bij de aanvraag van het starterskrediet en verschillende subsidies.  

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Krediet aanvragen

Goede voorbereiding 

Patricks plan om oude stadsfietsen te gaan recyclen, viel bij Qredits in goede aarde. Mede door zijn goede voorbereiding kreeg hij een starterskrediet. Al tijdens het schrijven van zijn ondernemingsplan had Patrick contact gelegd met potentiële afnemers in Groot-Brittannië.  Naast het starterskrediet ontvang je bij Qredits ook altijd een businesscoach. Patrick had geen idee wat hem te wachten stond. 'Ik had daar helemaal niet over nagedacht. Ik hoopte alleen maar dat het geen arrogante ex-ondernemer zou zijn.'

'En dat werd het niet, absoluut niet! Integendeel zelfs', zegt Patrick. 'Mijn coach is een hele aardige vent die vroeger toevallig ook iets in de fietsenhandel heeft gedaan. Hij rijdt nog steeds motor in zijn vrije tijd. 'Een enorme tweewielerfanaat kreeg Patrick als coach. Patrick heeft hier dan ook ontzettend veel aan gehad.'

Praktische adviezen 

Patrick startte zijn onderneming in januari 2012. In die beginfase hielp zijn coach hem met praktische adviezen. Zijn coach heeft onder andere geholpen bij: 

  1. Inrichting van de administratie 
  2. Aanvragen van verschillende subsidies 
  3. Wisselkoers effecten, aangezien Patrick zaken ging doen met Engeland. 

Patrick heeft erg leuke en leerzame gesprekken gehad met zijn coach! 

Aan de voorkant was afgesproken dat Patricks coach hem een half jaar zou bijstaan. De laatste ontmoeting heeft plaatsgevonden in de werkplaats van Dutch Unique. 'Tot die tijd was het allemaal wat abstract geweest, maar nu had ik mijn eerste vijftien fietsen klaar', zegt Patrick. De coach was erg onder de indruk! 

In de toekomst kan ik hem altijd mailen of bellen. Hier stond hij gelukkig voor open! Mijn verwachtingen van Qredits en de coaching zijn volledig overtroffen! 

Voordelen van Qredits

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Uniek totaal pakket: krediet, coaching & training

Alles voor de start en groei van jouw bedrijf