Een vrachtwagen leasen via qredits lease Arrow

Vrachtwagen leasen voor je bedrijf

Dit moet je weten om een financiering te krijgen

Voordelen van leasen en de financiering via Qredits

Vrachtwagen nodig voor je bedrijf? Een vrachtwagen is een grote investering voor (startende) ondernemers. Je moet dus goed nadenken hoe je dit financiert. Leasen is interessant als je niet de financiële middelen hebt om een vrachtwagen te kopen. Via Qredits kun je financiering krijgen om een vrachtwagen te leasen! 

Financiering voor het leasen van je vrachtwagen begint bij Qredits! 

 • Jij bent direct economisch eigenaar, omdat je gebruikmaakt van financial lease in plaats van operational lease 
 • De vrachtwagen die jij leaset komt op jouw balans 
 • Je profiteert van allerlei fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek en renteaftrek 
 • Naast het aankoopbedrag van de vrachtwagen kun je bij ons ook de btw meefinancieren 
 • Je bepaalt zelf de looptijd en de maandtermijn van het contract 

Financiering op maat voor nieuwe en gebruikte vrachtwagens

Wij helpen je met de financiering voor het leasen van je vrachtwagen. Nieuw of gebruikt. Vaak vinden we het zelfs verstandiger een gebruikte vrachtwagen te financieren. Hoe ouder de vrachtwagen is, hoe minder snel deze in waarde daalt. Dit scheelt in je maandlasten. 

Vrachtwagen lease voor starters 

Bij Qredits kun je ook als starter financiering krijgen om te leasen. We kijken naar wat je maandelijks kunt lenen en je situatie. Daarin denken we goed met je mee! 

Arrow

Waarom een vrachtwagen of truck leasen

Wanneer je voor leasen kiest, blijft je vermogen binnen je bedrijf. Je hoeft namelijk geen grote investering te betalen. Zo behoud je financiële zekerheid. Naast kopen is leasen ook voordeliger dan het huren van een vrachtwagen. Helemaal als de vrachtwagen vaker gebruikt wordt. De voordelen op een rij: 

 • Kostenbesparing: Op lange termijn bespaar je kosten wanneer je leaset. Bij huren wordt de prijs vaak berekend op basis van uur of dag. Terwijl je bij leasen een maandelijks bedrag betaalt. 
 • Belastingvoordelen: Bij het leasen kan de maandelijkse leasekosten worden afgetrokken als zakelijke uitgaven.  
 • Aanpassingsopties: Leasen kan worden aangepast op jouw zakelijke behoeftes. Bijvoorbeeld de periode dat je de vrachtwagen leaset en de aantal kilometers. Dit is meestal niet mogelijk bij huren.   
 • Flexibiliteit: Bij huren ben je afhankelijk van de beschikbaarheid van de verhuurder. 
 • De wagen die het best bij je past: Door te leasen kun je vaak een specifieke vrachtwagen naar keuze krijgen.  

Interesse in een Financial Lease?

Qredits help je verder
Financial lease voor vrachtwagen aanvragen

Type vrachtwagens

Vrachtwagens zijn er in alle vormen en maten. Welk type vrachtwagen heb jij nodig voor jouw bedrijf? We zetten alle type vrachtwagens op een rij: 

Open laadbak: Dit type vrachtwagen heeft geen zijwanden en wordt gebruikt voor het vervoer van bulkgoederen, zoals zand, grind en bouwmaterialen

Gesloten vrachtwagens: Dit type vrachtwagen is voorzien van een afgesloten laadruimte. Deze zijn diefstal-proof. Voor het vervoer van elektronica, meubels en levensmiddelen

Koelwagens: Ontworpen om bederfelijke goederen te vervoeren, zoals voedsel offarmaceutischeproducten. Zo zorg jij ervoor dat je producten goed en op tempratuur blijven. 

Tankwagens: Dit zijn vrachtwagens om vloeistoffen te transporteren zoals gassen, brandstof, chemicaliën en melk. 

Kiepwagens: Vrachtwagens met een hydraulischkantelbare laadbak. Dit betekent dat de klep van de vrachtwagen makkelijk omhoog en omlaag kan. Dit type is ideaal voor het vervoeren van los gestorte materialen zoals zand, stenen en afval. 

Zware transportvoertuigen: Voor het vervoeren van zware en grote ladingen, zoals industriële machines en bouwmaterialen. 

Distributietrucks: kleine vrachtwagens, deze zijn ideaal voor stedelijke gebieden. Zoals het afleveren aan detailhandelaren.  

Speciale vrachtwagens: Te gebruiken als vuilniswagen, autotransporteurs en brandweerwagens.  

Hoeveel krediet wil je lenen?

Vul het krediet en de looptijd in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

 

Zo werkt een aanvraag voor Financial Lease

Voor starters: 

 1. Je ondernemingsplan. Hier vind je een Ondernemingsplan voorbeeld.
 2. Jouw financiële plan, waarin je vertelt waar je de Lease voor nodig hebt. Hier vind je een voorbeeld: Financieel plan voorbeeld
 3. Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier. 

 

Voor bestaande ondernemers: 

 1.  Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren.
 2. Eventueel tussentijdse cijfers.
 3. Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier.

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.