Kennisdocument: Aandachtspunten bij een bedrijfsovername

Rosan Collet
Geschreven door
Rosan Collet
Online Marketeer
Toegevoegd op
09-08-2022
Gemiddelde leestijd
2 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Ondernemers die verder willen
Krediet
Kennisdocument

Aandachtspunten bij een bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Er komt veel kijken bij een bedrijfsovername. Welke overname kies je? Welke prijs betaal ik? En welke klanten gaan mee? Dit zijn vragen die allemaal beantwoord moeten worden.

Qredits helpt jou bij de bedrijfsovername en geeft je tips. Download hieronder het kennisdocument en lees onze tips en aandachtspunten voor een bedrijfsovername door!

Arrow

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Een bedrijfsovername heeft veel voeten in aarde

Er zijn veel bedrijven die je kunnen helpen bij een overname. Zou je door tien experts een bedrijfsovername laten doen, ga je tien verschillende waarderingen krijgen. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Een bedrijf kopen heeft dus veel voeten in aarde. Een goede voorbereiding, voldoende tijd en expertise zijn zeker nodig bij een bedrijfsovername.

De verkoop start altijd met een waardebepaling. De huidige eigenaar maakt samen met de accountant een waardebepaling. Deze waardebepaling is vaak in strijd met het belang van de koper. De verkoper probeert voor zo'n hoog mogelijke prijs zijn bedrijf te verkopen. Terwijl je als koper een lage prijs wil betalen. De belangen van de kopers en verkopers staan altijd tegenover elkaar.

Heb jij binnenkort een krediet nodig voor het overnemen van een bedrijf?

Qredits helpt je verder met jouw ondernemersreis.
Vraag krediet aan