Een gele bus is gefinancierd door Qredits Arrow

TOA-krediet voor ondernemers in een WHOA-regeling

Krediet voor de doorstart van je bedrijf

TOA-krediet werkkapitaal en achtergesteld

Ondernemers in een WHOA-regeling (Wet homologatie onderhands akkoord) kunnen gebruik maken van TOA-krediet. TOA staat voor Time Out Arrangement. Deze lening is bedoeld om faillissement te voorkomen en een doorstart te maken met jouw bedrijf. Qredits beoordeelt en verstrekt TOA-kredieten in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

TOA-krediet geeft jouw onderneming weer toekomst

  • Bedrag: maximaal € 100.000 (waarvan maximaal 30% achtergesteld) 
  • Looptijd: maximaal 6 jaar 
  • Rente: 2,5% werkkapitaal en 5,25% achtergestelde deel 
  • Geen behandelkosten 
  • Doel: werkkapitaal, bedrijfsmiddelen en vergoeding juridische kosten WHOA-traject 

TOA-krediet 

TOA-krediet is een zakelijke lening. Het doel van de lening is om een doorstart te maken met jouw bedrijf of bedrijfsactiviteiten aan te passen. Je kunt de lening gebruiken voor werkkapitaal of benodigde activa voor de herstart van jouw bedrijf. Maar ook voor de juridische en begeleidingskosten (tot een maximum van € 35.000) waar je mee te maken hebt bij een WHOA traject. Het TOA-krediet is niet bedoeld voor het betalen van leveranciers of nieuwe leningen bij bestaande geldverstrekkers. 

De hoogte van de lening is maximaal € 100.000, waarvan je maximaal 30% (€ 30.000) als achtergestelde lening kunt krijgen. 

TOA-krediet geeft jouw onderneming weer toekomst

Arrow

Voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Snel duidelijkheid

Bij Qredits helpen we je snel verder! Na een 1-op-1-gesprek met een bedrijfsadviseur weet je binnen twee weken of je een krediet kunt krijgen. Daarvoor moeten wel alle documenten compleet en binnen zijn. Lees onder ‘Zo werkt een aanvraag voor een krediet’ welke dat zijn.
Arrow

Hoeveel wil je lenen?

Vul het krediet en de looptijd in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

Voorwaarden en aansprakelijkheid

Om TOA-krediet te krijgen moet je via de WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) akkoord hebben voor een schuldregeling. Ook moet jouw bedrijf in de kern winstgevend zijn. Voor een TOA-krediet ben je persoonlijk aansprakelijk. 

Zo werkt het TOA-krediet aanvragen

Om je aanvraag goed en snel te beoordelen, hebben we een aantal documenten nodig. Zorg dat je deze bij de hand hebt en mee kunt sturen: 

  1. Een startverklaring WHOA en bevestiging dat de verklaring bij de rechtbank is geregistreerd. 
  2. Een herstructureringsplan. Hierin beschrijf je jouw plan om het bedrijf weer winstgevend en gezond te maken. Uit dit plan moet blijken dat jouw bedrijf levensvatbaar is. Het is verstandig om hierbij advies te vragen van een deskundige. Dat vergroot de kans op succes. 
  3. Een crediteurenakkoord wel of niet door een rechter bekrachtigd. 
  4. Inzicht in de privé-situatie door IB-aangifte of privé-begroting. 

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op. 
 

Wat klanten zeggen