Arrow

Ondernemersverhaal Bjorn en Evelyne - Custom Camp Hengelo

'Qredits was onze laatste kans.' 

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
21-07-2016
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Krediet
Ondernemersverhalen

Baby op komst

'Hoogzwanger was ik, toen Bjorn mij vroeg wat ik vond van het opzetten van een eigen bedrijf. Ik verklaarde hem voor gek. Met een hypotheek, een peuter en nog een baby op komst beginnen aan iets zonder zekerheid? Ik was al constant misselijk, maar van het idee alleen al draaide mijn maag zich alweer om!'

Arrow

Wennen aan het idee

Evelyn herinnert zich het moment maar al te goed waarop Bjorn zijn plannen met haar deelt. Zijn werkgever laat in die tijd een pand achter waar Bjorn wel oren naar heeft. Ook heeft Bjorn werkervaring in scheepsbetimmering en bouw van kampeerauto's en bedrijfswagens. Een optelsom van deze kans en de ervaring zorgt ervoor dat het begint te kriebelen om eigen ondernemer te worden. Het idee voor CustomCamp is geboren. In een op maat gemaakte camper kamperen, dat was het idee!

In de loop van de week went Evelyn steeds meer aan het idee en wordt ook enthousiast. De drive om te ondernemen is haar met de paplepel ingegoten, haar vader had ook een eigen zaak. Al snel komt er een ondernemingsplan op tafel, nog altijd met enige terughoudendheid in haar enthousiasme. Want met een hypotheek en weinig eigen vermogen acht ze de kans klein dat ze een krediet kunnen krijgen.

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Vraag krediet aan

Geen krediet bij de bank

Bjorn en Evelyn versturen in de weken daaropvolgend behoorlijk wat aanvragen. Helaas werden we constant afgewezen. Door het gebrek aan jaarcijfers en prognoses wilden ze bij de bank geen lening afsluiten. Het benodigde bedrag konden we op deze manier niet verkrijgen. Op het moment dat we de moed wilden opgeven werden we getipt over Qredits door onze accountant.

Laatste kans

Evelyn is vastberaden. 'Het was onze laatste kans, dus ik heb na het insturen van onze aanvraag ook nog gebeld met Qredits. Ik wilde dat ze mijn stem hoorden, waarin mijn enthousiasme en onze passie voor het plan doorklinkt. Dat heeft me in ieder geval geen windeieren gelegd. Want net voor het weekend werd ik gebeld door de bedrijfsadviseur. We maakten een afspraak om onze ideeën te bespreken. En zo is het begonnen.'

De voordelen van Qredits

Bij jou thuis, op de zaak of online

altijd persoonlijke aandacht

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Groen licht

Vanaf dat moment gaat het snel, Bjorn en Evelyn krijgen groen licht vanuit Qredits en kunnen hun droom gaan waarmaken. Ze kopen machines, bouwen een democamper en huren het pand van de oude baas van Bjorn. Op 1 januari 2012 is hun zaak in Hengelo geopend. Daar hebben ze al vele klanten mogen helpen met het personaliseren of aanpassen van hun kampeerauto. Maar ondertussen zijn ze verhuisd naar een eigen pand waar ze opnieuw groei kunnen doormaken. Iets waar het stel terecht beretrots op is!