Arrow

Ondernemersverhaal Jonny Franzkowiak - Het Gouden Randje

'Kopen in plaats van huren door Qredits'

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
24-06-2022
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Krediet
Coaching
Ondernemersverhalen

Eigen speciaalzaak

Een speciaalzaak in koffie en thee mét een theehuis. In hartje Enschede bevindt zich Het Gouden Randje. Gastvrouw Jonny zorgt elke dag voor weer een glimlach op de gezichten van haar klanten. En dit doet ze niet alleen door haar verse kop thee. Sinds de coronacrisis kan heel Enschede genieten van thuisbezorgde theesoorten, inclusief gebak. 

Ondertussen is Jonny al bijna tien jaar eigenaar van ‘Het Gouden Randje’. Het Gouden Randje is een specialiteiten winkel voor speciale- en losse soorten thee en koffie. 'De ruimte bestaat uit 50% winkel en 50% kleine horeca. In mijn theehuis verkoop ik verschillende soorten thee en soorten koffie, maar ook gebak. Het gebak is ook huisgemaakt.  

Ik heb een vast klantenbestand en elke week komen er wel nieuwe mensen binnenwandelen. De meesten vinden het geweldig, maar sommigen vinden het te kneuterig. Maar ik richt het in naar mijn eigen smaak, en dat vind ik belangrijk!'

Arrow

Van huur naar koop 

Exact één jaar geleden heeft Jonny haar pand gekocht. Door de hulp van Qredits kon zij dit financieren. Jonny sloot bij Qredits een bedrijfshypotheek af. Op deze manier had ze meer zekerheid voor de toekomst. Ze kon het pand kopen in plaats van huren. Nu weet ze maandelijks wat ze kwijt is aan hypotheek. Angst voor plotselinge huurverhogingen hoeft ze dus nu niet meer te hebben. Het geliefde pandje is van haarzelf! 

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Krediet aanvragen

Webshop in crisistijden 

'Sinds de koop van het pand vorig jaar, ben ik ook begonnen met het opzetten van een webshop. Begin januari dit jaar was die webshop gebruiksklaar. Nu ik door de coronacrisis mijn horecagedeelte moet sluiten kan ik me volledig richten op mijn webshop. Mijn omzet is met 50% gedaald door de sluiting van de horeca.  De webshop maakt het mogelijk om online verschillende soorten thee te bestellen. Ook voor de lekkerste koffie kan je nu terecht in de online webshop van Het Gouden Randje. Door de daling van de omzet besloot Jonny reclame te maken voor haar webshop.  

En met succes. Inmiddels bezoeken steeds meer mensen haar webshop. 'Het geeft motivatie om te zien dat de webshop succesvoller wordt. Door inzicht te hebben in de statistieken zie ik dat het aantal bezoekers groeit, ook buiten Enschede! Zelfs mensen uit Rotterdam en Den Haag bestellen wat online.'

Winkeltje open 

Het winkelgedeelte van haar zaak is nog wel open voor klanten. 'Een groot gedeelte van de dag ben ik aanwezig in de winkel. Het is nu erg rustig in de stad, dus veel klanten heb ik niet. Ik kan bakken in mijn zaak, dus daar houd ik me voornamelijk mee bezig. 

Daarnaast ben ik veel bezig met het bezorgen in en rondom Enschede. Voor de bestellingen verder weg maak ik de pakketjes klaar. Je moet creatief denken in deze crisis en je bent aangewezen op dat wat er wél is. Zo blijf je jezelf wel verbeteren, ook al is het een slechte situatie.' 

De voordelen van Qredits

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Uniek totaal pakket: krediet, coaching & training

Alles voor de start en groei van jouw bedrijf

Coach Qredits

Jonny maakt sinds een half jaar gebruik van een vrijwillige Qredits coach. In haar geval past Jeroen Bos goed bij de groei die ze wil maken. 'Met Jeroen bespreek ik de dingen waar ik mee worstel. Niet alleen nu tijdens de coronacrisis. Ook daarvoor al. 

Vanuit Qredits heb ik hem gratis als coach mogen inschakelen. 'Hij is expert op het gebied van hospitality en heeft veel horeca-ervaring. De gesprekken met hem geven weer zoveel stof tot nadenken, hij houdt me scherp.'