Arrow

Ondernemersverhaal Judith Eberson & Madelon Stoffels - De Dames Hond

'Door Qredits konden we een pand huren!'

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
16-06-2021
Gemiddelde leestijd
6 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Krediet
Ondernemersverhalen

Vierpotige collega's

Vierpotige collega’s? Wie wil dat nou niet! Samen met 3 vierpotige collega's vormen Judith Eberson en Madelon Stoffels het team van de Dames Hond. Ze bieden coaching en begeleiding aan jongeren en (jong) volwassenen.  

Elke dag weer proberen ze een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn, lichamelijke en emotionele veiligheid en communicatie. Alle trainingen dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling. Na een werkdag liggen de honden weer gezellig bij Judith en Madelon op de bank. 

Arrow

Gezamenlijke wens en visie 

Judith en Madelon werkten al eerder samen bij een andere jeugdhulporganisatie. Ook toen ze daar niet meer werkzaam waren, hielden ze contact. Judith: 'Op een dag gingen we samen wandelen. We kwamen tot de conclusie dat we allebei rondliepen met dezelfde wens: het starten van een eigen praktijk.  

We deelden dezelfde visie en vonden elkaar aardig, dus waarom zouden we het dan niet samen gaan doen? Eerst gingen we aan de slag met het bedrijfsplan. Bij toeval liepen we al heel snel tegen een mooie en unieke locatie voor onze onderneming aan.' De dames kwamen toen in een stroomversnelling terecht, alle puzzelstukjes vielen in elkaar.  

Ondanks een periode van vallen en opstaan kijken ze tevreden terug op het afgelopen jaar. 

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Krediet aanvragen

Unieke combinatie 

Vorig jaar was pittig voor veel startende ondernemers, mede door de corona-periode. 'In de jeugdhulpverlening heb je ook veel te maken met wet- en regelgeving. De jeugdzorg ligt echt onder de loep. Door onze achtergrond hadden we al veel kennis. Ondanks dat blijft het zoeken in het wereldje van een eigen onderneming. 'Je moet over alles goed', aldus Judith. 

Beide dames hopen nu aan meer mensen te kunnen laten zien we zijn. Ook de werkzaamheden van het bedrijf worden steeds bekender. Kortom, hun naamsbekendheid begint te groeien. En dat is natuurlijk wat je als ondernemers wil bereiken. Judith heeft ondertussen haar baan opgezegd en werkt nu fulltime voor de Dames Hond. Madelon: 'Binnenkort organiseren we een open dag en dan willen we mensen sfeer laten proeven.  

Ik ben ervan overtuigd dat Judith en ik namelijk een bepaalde sfeer overdragen die mensen enthousiasmeert. Daarnaast zit onze kracht in de ervaring en kennis die wij hebben over (jeugd)hulpverlenging én honden. Die combinatie maakt ons uniek!'

Voordelen van Qredits

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Sparringpartner 

Voor het huren van het bedrijfspand hadden Judith en Madelon geld nodig. Judith: 'We vroegen het krediet aan met het idee: dan kunnen we in ieder geval één jaar daar zitten zonder dat we ons zorgen hoeven te maken. Voor het krediet dat we nodig hadden gingen we opzoek naar een partij. Deze partij moest bereid zijn geld te lenen aan startende ondernemers met een goed plan. Ondanks dat de startende ondernemers geen groot eigen vermogen hebben. Qredits kwam heel positief naar voren. Ook de gesprekken die ik samen met de bedrijfsadviseur heb gevoerd waren heel fijn. Er wordt echt met je meegedacht. Alle vragen die je hebt, worden beantwoordt! Qredits is betrokken bij onze onderneming en ze willen ons écht verder helpen. Het is fijn om een sparringpartner te hebben.'

Gedrag van de honden

De honden hebben alle vier hun eigen kracht en expertise. De honden ondergaan verschillende gedragstesten. Daarnaast wordt er gekeken of de hond de hulpvraag aan kan. Het is ook belangrijk dat de hond het leuk vindt om te helpen. Iedere hond is anders en vertoont ander gedrag: Juultje is heel onstuimig en een uitdaging om mee te werken, terwijl Cash heel stabiel is en zijn eigen ding doet. Jongens vinden hem vaak heel leuk omdat hij er grappig en stoer uitziet. Fientje is al behoorlijk op leeftijd en wordt niet meer zo vaak ingezet, alleen bij het wandelen. Bij Lotje zijn we nog aan het uitzoeken waarvoor zij geschikt is. Het zijn alle vier hele uiteenlopende karakters. Een leuk en dynamisch geheel', zegt Madelon lachend. 

Iedereen is anders 

Madelon: 'We kijken samen met het kind of de jongere wat de hulpvraag is. Sommige jongeren lopen vast op dingen in het dagelijkse leven. Voorbeelden van hulpvragen zijn: 

  • Niet meer naar school kunnen gaan
  • Problemen met zelfverzekerdheid
  • Problemen met zelfvertrouwen
  • Begeleiding van ouders  

Soms gaan we ook gewoon lekker wandelen met de honden. Lekker in de natuur, want dat is wat sommige jongeren nodig hebben. Het idee is dat wat het kind leert bij ons gaat toepassen in de praktijk.  

Eigen baas zijn 

'We hebben er vertrouwen in dat het alleen maar beter gaat lopen nu. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. Vooral als je kijkt hoe we in korte tijd al zó zijn gegroeid. Ik krijg de meeste energie van het werken met de kinderen. Iets kunnen doen op een manier die écht bij jezelf past. En het eigen baas zijn. Als wij samen ideeën opdoen lopen we over van ideeën. We overleggen samen en leggen linkjes. Ja, daar krijgen we allebei echt energie van', zegt Madelon tevreden. 

Toekomstperspectief 

Judith: 'Steeds meer mensen gaan ons herkennen en onze naam begint ook veel genoemd te worden in jeugdhulpverleningsland. We krijgen nu ook vaker aanvragen rondom de angst voor honden. Het is mooi om te zien dat we echt gevonden worden, ook dankzij mond-tot-mondreclame. Wat wij in de toekomst nog zouden willen bereiken? We zijn een jong en fris bedrijf wat zichzelf nog heel erg kenbaar aan het maken is. Over vijf jaar hoop ik dat we met zijn tweeën actief in de praktijk aan het werk zijn. Wie weet met extra personeel, maar we willen geen grootschalige organisatie worden. We willen de kwaliteit kunnen blijven bieden waar we nu voor staan.'

Ondernemerstip van Judith & Madelon 

'Wij hebben echt een heel gedetailleerd bedrijfsplan geschreven en dat heeft ons heel veel houvast gegeven. Dat was ook een soort van draaiboek waar we op terug konden vallen. Dus, zorg ervoor dat je bedrijfsplan helder en uitgebreid staat. Daarnaast moet je soms spannende beslissingen nemen.  

Om te kunnen groeien is het de sprong af en toe waard, dus dat moet je gewoon doen! Ook als die dingen buiten je comfortzone liggen.'