Arrow

Ondernemersverhaal Nicole - Urban Gym Almere

'Qredits gaf mij krediet en kennis'

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
11-12-2019
Gemiddelde leestijd
4 minuten
Geplaatst onder
Ondernemers die verder willen
Training
Ondernemersverhalen

Passie voor sport

Als ondernemer wil je je eigen pad bewandelen. En dat is heus niet altijd makkelijk. Zo ook niet voor Nicole, eigenaresse van de Urban Gym in Almere. Vanuit haar passie voor sport groeide ze in de rol van fitnessmanager bij een grote sportclub. Maar toch wou ze een eigen zaak hebben. De echte ondernemer van Nicole kwam naar boven. 

'De club waarvoor ik werkte deed het hartstikke goed, echt een prachtige club, maar ik kan het beter. Dat is wat ik voelde.’ vertelt Nicole. Voor jezelf beginnen, dat is een hele grote stap. Als ondernemer speelt er constant van alles door je hoofd. Nicole hakte de knoop door en begon als ZZP'er. De maanden vlogen voorbij en op een moment had ze meerdere trainers in dienst.  

Arrow

Het perfecte eigen pand 

Tijd voor een volgende stap binnen haar onderneming, een eigen pand zoeken. En dit bleek een flinke uitdaging te zijn! Dan komt de vraag: Wanneer is een locatie geschikt? Het moet passen binnen je plannen. Simpelweg verhuurwebsites afzoeken zat er voor Nicole en haar team niet in. De wensen voor het nieuwe pand werden opgeschreven en we zijn gewoon rondjes gaan rijden in Almere. Opzoek naar het ideale pand! 

Tot ze op het industrieterrein stond: 'Ik stond voor het raam en zagen een open ruimte. Voor de deur zag ik water en groen. De locatie was perfect', vertelt Nicole trots! 

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Krediet aanvragen

Nieuwe plannen 

Een nieuwe locatie en een groeiend bedrijf: Wat wil je nog meer? Antwoord op deze vraag was, uitbreiden. Om de plannen op de nieuwe locatie waar te maken, moest er uitgebreid worden. ‘We wilden een nieuwe sportsensatie in Almere neerzetten: sporten in een toffe ruimte. Waarbij je je waant in een nachtclub. Maar om een ruimte te creëren waarin alle wensen mogelijk waren, daar was geld voor nodig.’  

Met de plannen voor het pand op naar de bank, maar dit zonder succes. De ING verwees haar door naar Qredits. Qredits ondersteund vaak startende ondernemers bij de financiering van haar plannen. 'Ik belde Qredits op en ze waren nieuwsgierig naar mijn plannen. Ja, toen moest ik mezelf natuurlijk gaan presenteren. Spannend, maar de bedrijfsadviseur was erg geïnteresseerd. Ze begreep mijn plannen, dus ze zei: we gaan je helpen.’ 

Leerzame lessen 

Als ondernemer weet je niet altijd te denken in mogelijkheden. Er komt veel op je af. Nicole kreeg de tip om eens naar de trainingen van Qredits te kijken.  

‘De training waren zó goed verzorgd. Ik heb er meerdere gevolgd, maar de Training Social Media voor gevorderden is me het meest bijgebleven. Het bracht me nieuwe inzichten en ik ben echt gegroeid op dat vlak. Ik moet ook echt meegeven: wat een toptrainers. Ontzettend inspirerend om te luisteren naar ervaren ondernemers.’ 

Ondertussen zit Nicole alweer vier jaar in het nieuwe pand. De Urban Gym Almere is een uitbouw en een award voor de beste Boutiqe Club 2021 rijker!  

De toekomst van Urban Gym Almere  

Aan ideeën voor de toekomst geen gebrek. Er staan alweer verschillende events op de planning. Ook bereid Urban Gym Almere zich voor op een nieuwe locatie. Steeds meer mensen gaan gebruik maken van onze trainingen.

Nicole heeft al verschillende locaties op het oog, die ze graag zou willen bemachtigen. In de toekomst komt ze wellicht wel terug bij Qredits.

Uiteindelijk wil Nicole de sportschool overdragen aan haar zoon Niels, die momenteel de functie van locatiemanager bekleedt. En daarnaast personal training en coaching verzorgt. ‘Ik zal mezelf steeds meer gaan terugtrekken en Niels zal op de voorgrond treden. Ik wil ons mooie concept ook neer gaan zetten als franchise, dus er zit nog heel veel in de pijplijn!' 

Ondernemerstip van Nicole 

'Ik heb wel geleerd in mijn ondernemersreis dat je nooit in de toekomst kunt kijken. Als ondernemer betekent dat, dat je soms stappen moet durven zetten. Altijd in mogelijkheden denken, kansen zoeken en deze ook pakken. Daarvoor ben je ondernemer geworden'