Kennisdocument: Pitch jezelf kort en krachtig

Wij geven je tips om de perfecte pitch te maken.

Laura Lümker
Geschreven door
Laura Lümker
Data Marketeer
Toegevoegd op
30-06-2022
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Ondernemers die verder willen
Kennisdocument

Een goede pitch helpt je bedrijf verder

Veel ondernemers vinden het lastig om zichzelf kort, krachtig & kernachtig neer te zetten. Spreken in het openbaar kan voor sommigen dan ook als heel lastig ervaren worden. Herken je de situatie dat iemand jou iets vertelt, maar dat het gewoon niet bij je binnenkomt? De informatie wordt je onduidelijk en onaantrekkelijk verteld.

Dit soort ondernemers laten zo veel klanten en kansen lopen. Misschien heeft een ander dit zelfs bij jouw verhaal ook wel eens ervaren. Dat wil jij je toch niet meer laten gebeuren?

In dit kennisdocument worden tips gegeven om kort en bondig jouw verhaal overtuigend te presenteren! Dit wordt ook wel jouw ideale elevator pitch genoemd! Onze tips moeten jouw pitch naar een hoger niveau tillen. Zodat jouw collega's, klanten of andere toehoorders overtuigd worden van het verhaal.

Arrow

Gratis training

voor klanten

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Verbinden

samenwerking leidt tot succes

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij

Tips om goed te pitchen:

  • Pijn en problemen. Informeer waar de ander last van heeft, tegenaan loopt, moeilijk vindt. Afhankelijk van jouw business bevraag je dit over zijn sociale of professionele omgeving.
  • Identificeren. Kom er achter wie er tegenover je staat. Op basis van de ander kun jij je informatie afstemmen op zijn situatie!
  • To-the-point. Een pitch is geen praatje. Een pitch is ‘praten met resultaten’. Je spreekt met iemand met een doel. Focus je op dat doel.
  • Core. De kern. Wat zijn de twee kernwoorden van jouw bedrijf? Die twee woorden zouden de kern kunnen vormen van je nieuwe pitch.
  • Hoe-vragen. Hoe-vragen zijn buitengewoon krachtig in of op het einde van je pitch. “Hoe zou je het vinden om mijn product/dienst zelf te gaan ervaren?”

Wil je nog meer weten over presenteren?

Meld je dan aan voor onze training Presenteren & Pitchen!
Bekijk trainingskalender