een rijschoolhouder heeft krediet aangevraagd. Arrow

Bedrijfswagen leasen voor je bedrijf

Financiering voor het leasen van bedrijfswagens

Voordelen van leasen

Voor veel ondernemers is een bedrijfswagen een belangrijk middel voor hun bedrijf. Denk aan een auto of bestelbus. Een grote investering die je vaak niet in een keer kan of wil betalen. Leasen is dan een goede optie. Je verspreidt de kosten over een bepaalde tijd. Qredits helpt je met de financiering voor het leasen van een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen. 

Financiering voor het leasen van een bedrijfswagen begint bij Qredits! 

 • Je bent volledig eigenaar, zonder in één keer een grote investering te doen 
 • Je profiteert van investerings- en renteaftrek 
 • De btw over de aanschafprijs kun je terugkrijgen 
 • Jij hebt zelf de controle over de looptijd en de maandelijkse termijnen van het leasecontract. Je betaalt iedere maand een vast bedrag. 
 • Leasen is flexibel en geeft je meer opties bij het kiezen van het type bedrijfswagen 
 • Door leasen zorg je voor minder kosten vooraf 
 • Leasen is voordeliger qua onderhoud 

Bedrijfswagen leasen 

Wij helpen je met de financiering voor het leasen van een (elektrische) bedrijfswagen, nieuw of gebruikt. Het gaat hier om financial lease. Dit betekent dat jij economisch eigenaar wordt van het voertuig. Je regelt zelf de verzekering en het onderhoud. Aan het einde van de afbetaling is het voertuig van jou.  

Het kan slim zijn om een gebruikte bedrijfswagen of bestelbus te leasen. Deze daalt minder snel in waarde dan een nieuwe. Door te leasen vermijd je ook onverwachte kosten en houd je meer tijd over voor je klanten!  

Arrow

Hoeveel krediet wil je lenen?

Vul het krediet en de looptijd in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.

Bedrijfswagen leasen zzp 

Ook zzp’ers kunnen bij Qredits een bedrijfswagen leasen. Een elektrische bestelbus leasen, of op benzine of diesel. Nieuw of gebruikt. Alles is mogelijk. We adviseren je en denken met je mee. Snel en makkelijk een bestelbus leasen voor zzp’ers.  

Soorten bedrijfswagens 

Een wagen van Ford, Peugeot of Mercedez Benz? Elektrisch, op benzine of diesel? Nieuw of tweedehands? Er is veel keuze! Wat de beste optie is voor jou hangt af van je situatie, budget en milieudoelstellingen. Hieronder wat verschillen op een rij:  

 • Elektrische bedrijfswagen. Een duurzame en toekomstbestendige keuze. En aantrekkelijk, want je kunt als ondernemer subsidie krijgen voor een volledig elektrisch aangedreven bestelauto. Een elektrische wagen is duurder in aanschaf, maar onderhoud is goedkoper. De remmen slijten bijvoorbeeld minder, omdat de motor geremd kan worden. Let goed op de actieradius van de wagen. Lees meer over het leasen van een elektrische bedrijfswagen 
 • Benzinebedrijfswagen. Goedkoper in aanschaf en hogere actieradius dan een elektrische auto. Je kunt langer rijden, voordat je moet tanken. De brandstofkosten zijn wel duurder dan elektriciteit en natuurlijk heeft benzine een hogere CO2 uitstoot. Ten opzichte van diesel is het een milieubewustere keuze en betaal je minder wegenbelasting.  
 • Dieselbedrijfswagen. Goedkoper in aanschaf en een hoger brandstofrendement dan benzineauto’s. Je kunt dus langer rijden met een tank diesel dan met een tank benzine. Ook is de dieselprijs per liter goedkoper dan benzine. Wel betaal je meer wegenbelasting. Diesel wordt financieel aantrekkelijk als je veel kilometers rijdt. En dieselmotoren zijn geschikter voor zwaarder transport. Door de hoge uitstoot en effect op luchtkwaliteit en gezondheid, zijn er in sommige landen en steden beperkingen voor dieselvoertuigen. 

De verschuiving naar elektrische auto’s en bussen wordt vaak gezien als een duurzame optie op de lange termijn. Maar het is belangrijk om te kijken of dit een optie is voor jouw bedrijf, praktisch gezien maar ook financieel. Vraag jouw lease-dealer om meer advies.  

Zo werkt een aanvraag voor Financial Lease

Voor starters: 

 1. Je ondernemingsplan. Hier vind je een Ondernemingsplan voorbeeld.
 2. Jouw financiële plan, waarin je vertelt waar je de Lease voor nodig hebt. Hier vind je een voorbeeld: Financieel plan voorbeeld
 3. Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier. 

 

Voor bestaande ondernemers: 

 1.  Jaarcijfers van de afgelopen 2 boekjaren.
 2. Eventueel tussentijdse cijfers.
 3. Een offerte van het bedrijfsmiddel en gegevens van je leverancier.

Vraag een krediet aan. Zodra jouw aanvraag binnen is, gaan we aan de slag! 

We controleren of de aanvraag compleet is. In alle gevallen hoor je binnen 2 werkdagen van ons. Mist er iets, dan krijg je daarover van ons bericht. Als de aanvraag compleet is, plant een bedrijfsadviseur van Qredits een persoonlijk gesprek met je in. Dit kan bij jou thuis, op de zaak of bij ons op kantoor. 

In het persoonlijke gesprek bespreken we jouw plannen, situatie en de mogelijkheden. We denken met je mee, maar zijn ook realistisch. Vinden we een lening niet verstandig, dan geven we dat aan. We adviseren altijd in belang van jouw bedrijf.

Na het gesprek beoordelen we je aanvraag definitief. Je gegevens worden getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Een melding daar hoeft geen probleem te zijn. Je hoort binnen twee weken (als we alle documenten hebben) of je krediet kunt krijgen.

Wat klanten zeggen

Vragen of hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je vragen? Wij helpen je! Ook voor advies over welke lening het beste past bij jouw situatie. Chat met ons of neem contact met ons op.