Ondernemersverhaal Youri Staman - Staman Steel

'Niet omdat hij mijn zoon is hoor; maar Youri heeft het lassen echt goed in de vingers'

Floris-jan Veldhuis
Geschreven door
Floris-jan Veldhuis
Content marketeer
Toegevoegd op
12-04-2023
Gemiddelde leestijd
3 minuten
Geplaatst onder
Startende ondernemers
Krediet
Ondernemersverhalen

Een trotse vader

De bescheidenheid siert hem, wie goed luistert hoort vaderlijke trots. De 23-jarige Youri Staman startte vorig jaar na de zomer met zijn eigen bedrijf in Wierden. Binnenkort komt er een grote bestelling en overwegen ze om iemand extra aan te nemen.

 

Arrow

Sleutelen van jongs af aan

Youri's vader werkt meer dan 50 uur per week. Hij doet dit om het bedrijf een goede start te geven. Dit doet hij naast Youri, die nog jong is. Dat ‘handige’ zat er al vroeg in bij Youri. Fietsen repareren, daarna brommers en auto's. Nu heeft hij zijn eigen staalbedrijf en doet hij het niet meer als hobby. Zijn ondeugende glimlach verklapt dat Youri nog maar net van school af is. Hij won prijzen als lasser, terwijl anderen talent hadden voor voetbal en gescout werden langs de lijn. Je kunt laswerk leren, maar finesse vereist echt gevoel. Bij Youri kwam dat er op school al snel uit en dus specialiseerde hij zich.

Zakelijk krediet aanvragen

Qredits helpt je verder
Vraag krediet aan

Talent maar geen krediet

Toen hij zijn diploma op zak had stond Youri te popelen om voor zichzelf te beginnen. Hij schreef een plan voor Staman Steel. Hij vroeg een lening aan bij de bank. Zijn vader schreef ook een plan voor Staman Steel. Zijn vader vroeg ook een lening aan bij de bank. Zonder succes. Zijn leeftijd, gebrek aan ondernemerservaring en eigen vermogen gaven de bank te weinig vertrouwen om hem te helpen aan een financiering. Gelukkig kreeg Youri bij Qredits de kans om zijn bedrijf te starten.

De voordelen van Qredits

Gratis coaching en training

Ook na het lenen van geld staan we voor je klaar! Iedereen die bij Qredits leent, kan een coach krijgen en deelnemen aan trainingen. Zo kun jij je blijven ontwikkelen.

Persoonlijk

persoonlijk betrokken bij onze klanten

Zakelijk

ondernemers met realistische plannen helpen

Sociaal

bijdrage leveren aan de maatschappij